Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 2. kolo
08.09.2020 20:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Michy Batshuayi (© AFP)

Island vedl, ale Belgie pěti brankami otočila utkání

Domácí Belgie neměla s Islandem žádné slitování a dokonale otočila vývoj utkání ve svůj prospěch. Po brance Fridjónssona sice brzy prohrávala, ale díky Batshuayovi a dalším třem hráčům nakonec nasázela svému soupeři pět branek!

Belgičané do utkání vstupovali jako jasný favorit, kterého opravdu jen máloco překvapí. A aby taky ne, když máte v kádru hvězdy jako Mertens, Thorgan Hazard, De Bruyne nebo Vertonghen s Alderweireldem. Dokonce si můžete dopřát takový luxus jako nechat na lavičce hvězdu z Realu Madrid, Edena Hazarda. Jeho místo na ploše zaujal mladý talent Jérémy Doku.

Lépe ale začali Islanďané. V páté minutě se musel pořádně zapotit brankář Koen Casteels, jelikož v obrovské šanci se ocitl Samuel Fridjónsson. Naštěstí pro Belgii ale zcela sám hlavičkoval těsně nad bránu Belgie. Také Albert Gudmundsson se o chvíli později dostal k míči po chybě soupeře a hnal se dopředu, jenže poctivě se s ním vrátil Vertonghen.

Belgičané si každopádně hodně koledovali a trest za pasivitu na sebe nenechal dlouho čekat. V 10. minutě totiž Samuel Fridjónsson práskl za vápnem do míče a aniž by to plánoval, jeho oblouček zaskočil belgického brankáře Casteelse a zaplul s pomocí břevna do sítě!

Každopádně Belgie ihned přidala plyn a stačily jí jen tři minuty na to, aby zase panoval nerozhodný výsledek. Belgie zahrávala volný přímý kop a ten sice brankář Ögmundur Kristinsson ještě dokázal vyrazit, jenže pouze k nohám Axela Witsela. Ten s ničím neváhal a poslal míč do sítě. Ten jen o chlup překročil brankovou čáru a sudí branku uznal.

V podstatě obdobná situace následně připravila Island o remízový výsledek. Strhující přestřelka pokračovala a v 17. minutě Witsel vypálil těsně za vápnem tak prudce, že brankář Islandu opět jen vyrážel míč před sebe. Tam se nejrychleji dostal útočník Michy Batshuayi a zasunul balon tam, kam z pohledu Belgie patřil - 2:1.

Poměrně turbulentní začátek, co říkáte? A to nebylo všechno, protože v 19. minutě se po rychlé akci dostal Dries Mertens za obranu Islandu a udělal špatně jen jednu věc - poslal míč nad bránu. Pak to chvíli vypadalo, že se Belgie spokojila s daným výsledkem a ničeho zajímavého jsme se v prvním poločase už nedočkali.

Druhý poločas ale začal ve velkém stylu. Po pouhých pěti minutách hry se totiž Belgičané znovu prosadili. Po rohu rozehraném na krátko se balon dostal ke Kevinu De Bruynemu a mozek hry Manchesteru City jej okamžitě posílal do vápna. Tam si totiž všiml veterána Mertense, který se prosmýkl kolem svého oponenta a se zakončením neměl žádné potíže.

Pozvolný rozklad Islandu pokračoval po hodině hry. Delší dobu si Belgičané se svým soupeřem spíš hráli, než v minutě udeřili. Po krátké kombinaci po rohu se na přední tyčce uvolnil střídající mladík Yari Verschaeren a přesnou nahrávkou našel na přední tyči Michyho Batshuaye, který zakončil elegantní a přesnou patičkou - 4:1.

Pro šestadvacetiletého útočníka to byl snový zápas, protože po delší době opět zazářil a dal zapomenout na to, že na klubové úrovni se mu zase tak nedaří. A Belgie byla dál k neudržení. V 79. totiž vstřelila další branku a uzavřela debakl svého soka. U vápna se k míči dostal hbitý Jérémy Doku, jednoduše obelstil marného soupeře a nechytatelnou ranou pověsil míč do sítě - 5:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele