Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 5. kolo
15.11.2020 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Bulharsko zahodilo jednu ze dvou penalt, s Finskem tak prohrálo

Finsko plynule navázalo na nečekanou výhru v rámci přátelského klání na půdě úřadujících mistrů světa z Francie a v Bulharsku urvali již své čtvrté vítězství v řadě. Ani tenhle výsledek mu ovšem nepomohl k vecpání se na první pozici, neboť Wales v souběžně hraném klání urval tři body v souboji s Irskem. O postupu do Ligy A se tak rozhodně až v samém závěru.

A čtvrtá skupina druhé výkonnostní ligy nabídne příští středu rozhodně zajímavá měření sil, jelikož poslední kolo má na programu duel Walesu a Finska, které se poperou o prvenství v tabulce, a Irska s Bulharskem, které si napřímo zabojují o konečné třetí místo a o udržení se v béčkové lize. Situaci v průběžném pořadí aktuální rezultáty zkrátka vůbec nijak nezměnily.

Domácí stratég Georgi Dermendžiev se musel vypořádat s poměrně rozsáhlou marodkou, ať už vlivem několika zranění či pozitivních testů na koronavirus, jeho mužstvo, jako už několikrát v minulosti, neodvedlo vyloženě špatnou práci, bylo střelecky aktivnější a drželo více míč na svých kopačkách, jenže alespoň k remíze se ve finále prostě nepropracovali.

Svěřenci trenéra Markkua Kanervy daleko lépe zvládli první půli, v níž si připsali obě branky. Už v 7. minutě gólově udeřil Pukki, největší hrozba skandinávského celku, jehož uvolnil do úniku Taylor, a gólman Lukov tváří v tvář svému soupeři nečinil větší potíže. V první minutě nastavení poté skóroval ještě Lod, který se prosadil z dorážky po Pukkiho vyražené střele.

Bulhaři každopádně po přestávce začali tvrdě kousat. Sparv v 60. minutě fauloval ve vápně pronikajícího Jankova, sudí Rumšas nařídil penaltu, jenže tu pak neproměnil Ivanov, kterého perfektně vychytal brankář Hradecky. V 68. minutě kopali domácí ještě jeden pokutový kop, tentokráte totiž Arajuuri zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a provinil se proti pravidlům.

Iliev zamířil do míst, kam také jeho spoluhráč Ivanov, a v tomto případě už natahující se Hradecky nestačil míč zastavit v cestě za brankovou čáru. Ve zbývajících minutách se však již výběr z Balkánského poloostrova na žádnou další akci nezmohl. Pouze Iliev v 87. minutě vyprodukoval střelecký pokus na bránu, jenomže ten skončil k jeho nespokojenosti v zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele