Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - o udržení - 1. zápasy
24.03.2022 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Estonsko se proti Kypru neprosadilo a úterní odveta v Larnace proto slibuje dramatickou bitvu

Úvodní duel Ligy národů o udržení se v Lize C nepřinesl mnoho zajímavých možností a nakonec skončil bezbrankovou remízou, nicméně v Tallinnu byl blíže ke vstřelení rozdílové branky domácí výběr a po závěrečném hvizdu určitě litoval neproměněných šancí. Odveta za pět dní na kyperské půdě bude zřejmě otevřená a podle průběhu tohoto čtvrtečního utkání může o účastníkovi ve třetí výkonnostní kategorii rozhodnout jediný gól.

Svěřenci trenéra Thomase Häberliho začali o něco aktivněji a míč do prostoru tří tyčí dostali již po deseti odehraných minutách, avšak trefa Mattiase Kaita nakonec neplatila, protože se po standardní situaci Vassiljeva nacházel v ofsajdovém postavení. Estonci pokračovali v aktivitě i nadále a druhou obrovskou příležitost si vytvořili krátce po polovině úvodního dějství, jenomže Klavan svou dělovkou z osmnácti metrů pouze orazítkoval břevno.

Kypřané působili v celém zápase unaveným dojmem, v posledních duelech se jim v ofenzívě vůbec nedařilo a kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině museli podstoupit do Tallinnu nesmírně náročné cestování. Domácí se i tak jen těžko prosazovali přes jejich dobře organizovanou obranu, necelých deset minut před závěrečným hvizdem však rozvlnili síť zásluhou Rauna Sappinena.

Šestadvacetiletý útočník polského týmu Piastu Gliwice využil dalšího parádního pasu od kapitána Vassiljeva a zblízka propálil bezmocného gólmana Michaila, ale ani tato branka nebyla uznána vinnou ofsajdu po intervenci VAR.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele