Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost Belgičanů po vstřelené brance (© AFP)

Island stvrdil svůj sestup, vedoucí Belgii táhl za výhrou Lukaku

Island se stává jistým sestupujícím z áčkové ligy. Prohrál totiž i ve svém čtvrtém zápase Ligy národů, nestačil doma na Belgii, a protože mu do karet ani trochu nenahrála nečekaná výhra Dánska na půdě Anglie, půjde mu ve zbývajících dvou listopadových zápasech jen o zisk co nejlepších výsledků, například kvůli nasazování do kvalifikace na MS v roce 2022 v Kataru.

Oba celky nemohly do hry nasadit vlivem mnohačetných absencí ani zdaleka své nejsilnější možné složení. Domácí měli na marodce hned čtyři hráče, a to ve složení Alfred Finnbogason, Ragnar Sigurdsson, Kári Árnason i Arnór Sigurdsson, přičemž nastoupit nemohli ani tři vážně klíčoví hráči, a to Aron Gunnarsson, Jóhann Berg Gudmundsson a Gylfi Sigurdsson.

Brankářská jednička Thibaut Courtois, stabilní článek defenzívy Jan Vertonghen, ofenzivní mašina Kevin De Bruyne, záložník Nacer Chadli či útočníci Eden Hazard a Dries Mertens, to byly zase ty největší ztráty na belgické straně. Ta každopádně vstoupila do utkání famózně a už po devíti minutách od úvodního hvizdu rozhodčího Treimanise se ujali průběžného vedení.

Lukaku ukázal, že jakmile dostane míč do pokutového území, vždy je třeba mít se na pozoru. A protože stoper Eyjólfsson svého soupeře nedokázal natěsno bránit, přičemž ani vracející se Magnússon situaci nestačil zažehnat, mohl si belgický forvard po dlouhém Alderweireldově pasu najít správný prostor pro zakončení a levačkou zacílit za záda gólmana Rúnarssona.

Islanďané se ovšem z inkasovaného gólu oklepali poměrně záhy, už v 17. minutě byl stav opětovně nerozhodný. Pálsson ve středu pole přenechal balón Sigurjónssonovi, ten svou kolmicí uvolnil naběhnuvšího Saevarssona, a jelikož bránící Carrasco nestačil svého protivníka uhlídat, měl islandský krajní záložník dostatek času na to, aby pohotově skóroval.

Ve 29. minutě se pokoušel Bödvarsson přelstít belgického gólmana Mignoleta, ten si ovšem s jeho střelou poradil. Rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu sedm minut před obrátkou. Eyjólfsson ve vlastním pokutovém území evidentně podrazil útočícího Lukakua, nařízení penalty bylo zkrátka na místě, a sám faulovaný jí pak s velkým přehledem proměnil.

Marně se ve druhém dějství snažili domácí o znovusrovnání negativního stavu. Belgičané směrem dopředu, obdobně jako jejich sok, nijak nezářili, stačilo jim každopádně pouze hlídat těsný náskok, a to bez jakéhokoli panikaření. V 52. minutě mířil Magnússon mimo bránu, jinak se marně působící Island do žádné větší příležitosti vlastně ani jednou nepropracoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele