Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 1, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rumunsko neproměnilo šance proti oslabenému Severnímu Irsku a remizovalo s ním

Rumunsko nezvládlo úlohu favorita, protože pálilo jednu velkou šanci za druhou. Domácí sice dostal do vedení Puşcaş a Severní Irové navíc hráli 50 minut bez vyloučeného Magennise, jenže nakonec měli poslední slovo. Čtyři minuty před koncem je spasil střídající Whyte.

Severní Irové mají před sebou poměrně těžkou situaci a dnes chtěli odstartovat co možná nejlépe. Rumunsko je ale silným soupeřem, zkušeným a dravým. Což ostatně dokazovalo od prvních minut hry. A byly u toho opory jako Stanciu, Hagi nebo Chiricheş. Mladý záložník Ianis Hagi byl hodně aktivním hráčem, často rozbíhal ofenzivní manévry své země a neustále si říkal o míč.

Z hlediska Severního Irska se utkání nevyvíjelo zrovna dobře. Herně na soupeře nestačilo a zejména jeho útok se na Rumunsko vůbec nechytal. A to nebyl jediný problém. Ta pravá potíž nastala ve 25. minutě. Rumunsko mělo k dispozici standardní situaci z pravé strany, kterou nakonec rozehrál Hagi. Následnou ránu Stancia pak brankář Peacock-Farrell vyrazil jen před sebe, Chiricheş v pádu nahrál na Puşcaşe a ten už se nemýlil.

A těch problémů bylo pro Severní Iry ještě daleko víc. Ve 39. minutě totiž Josh Magennis, již majitel jedné žluté karty, fauloval loktem a úplně zbytečně soupeře, za což mu francouzský sudí Letexier ukázal kartu barvy červené. Severní Iry tak čekalo dlouhých 50 minut v početním oslabení a za značně nevýhodného stavu.

Po změně stran se chvíli nic výraznějšího nedělo, až v 55. minutě mohlo jít Rumunsko do vedení. Na nadýchanou nabídku si dokázal naskočit Puscaş, jehož tvrdou hlavičku však brankář Peacock-Farrell brilantně vyrazil! Alibec následně postupoval volným prostorem, jenomže se mu nepovedlo přesněji přenést hru a skončil na parádním zákroku McNaira.

Po hodině hry se na plac dostal střídající Gavin Whyte, který měl výrazně promluvit do dění zápasu. O chvíli později se Bancu dostal k míči a centroval velmi ostře. Jeho vybídku málem proměnil ve vlastní branku Dallas. Útočník Puşcaş hodně zlobil hostující obranu a v 80. minutě jej musel vychytat parádním zákrokem Peacock-Farrell.

A to se Rumunsku vymstilo. V 86. minutě totiž dlouhý nákop z hloubi pole posunul Lafferty hlavou na zadní tyč, kde hlavičkou poslal míč do sítě Gavin Whyte! A jelikož Alibec o minutu později trefil jen břevno, body se po zásluze dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele