24. kolo
15.02.2009 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Le Havre AC 3:1

Lyon udržel svůj čtyřbodový náskok na vedoucí pozici. Poslední Le Havre mu v zisku třech bodech příliš v cestě nestálo, v poklidu zvítězil 3:1. Jedinou kaňkou pro domácí byla červená karta Mensaha v 70. minutě, která se však na vývoji zápasu příliš nepodepsala.

Favorit z Lyonu kontroloval už od začátku zápasu hru a v 9. minutě, kdy se Benzema prodíral divoce do pokutového území, se mohl ujmout rychlého vedení. Tentokráte ale brankář Revault i s vypětím všech sil francouzskému kanonýrovi ve skórování zabránil. Reuvalt držel naděje Le Havre zhruba jen půlhodiny.

Před trefou Edersona ze 34. minuty ještě Makounovu prudkou hlavičku odvrátil z brankové čáry za gólmana Reuvalta obránce Marange, za chvilku však hostující Franquart odchýlil míč jen do cesty přímo na Edersona, který obehrál protihráče Abasse Baa a pěknou střelou z vápna načal účet.

Franquartův špatný den pokračoval i za dalších deset minut. Makounův přímý kop znovu odvrátil jen na volného protihráče a Keita poslal Lyon do dvougólového vedení. Poločasový výsledek ovšem rozhodně odpovídá průběhu hry. Vždyť lyonský brankář Lloris nemusel ani jednou zasahovat.

Ve druhé půli to vypadalo, jako kdyby hosté snad čekali na osvícení. Nepodařilo se jim vymyslet kloudnější akci vedoucí k brance, dá se říci, že se o ní ani nepokoušeli. Samozřejmě že žádný bůh Le Havre nespasil, i když naději mu dal, když se po druhé žluté kartě pakoval za vyloučení ze hřiště John Mensah. Jenže ani nabídnutou přesilovku nevyužilo, naopak v 74. minutě si pojistil lídr ligy vítězství díky tradičně skvěle zahranému přímému kopu Juninha, jenž nedal z dálky Reuvaltovi žádnou šanci.

Alespoň čestný úspěch v podobě jedné vstřelené branky zařídil hostům hlavou Nestor po standardce Bacy. Poslední místo ale zůstane Le Havre nejméně na další dvě kola, Lyon naopak zůstane po stejně dlouhou dobu na špici.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele