6. kolo
19.09.2009 19:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Grenoble opět prohrál. Tentokrát 0:4 s Rennes

Grenoble je jediným týmem, který dosud nezískal ani bod. Toto tvrzení platí i po šestém kole. Nováček z minulého roku totiž před vlastními diváky ostudně prohrál s Rennes 0:4.

Grenoble se v minulé sezoně bez větších problémů udržel v první lize. Nyní to až tak nadějně nevypadá. Po šesti kolech nemá tým na svém kontě ani bod. Naopak Rennes navázalo na minulé kole, ve kterém dokázalo porazit 1:0 St. Etienne. V Ligue 1 je tak tým Fréderica Antonettiho stále neporažený. Posunul se tak na třetí místo.

Domácí nemohli utkání začít hůř. Již v první minutě otevřel skóre Asamoah Gyan. Netrvalo to ani pět minut a bylo to 2:0. O druhou branku se postaral tentokrát záložník Sylvain Marveaux. Do prvního poločasu ještě navýšili hosté své vedení na tříbrankové. Trefil se Kader Mangane. Skóre zápasu určil na konečných 0:4 v 61. minutě opět Asamoah Gyan. Tentokrát se prosadil z pokutového kopu.

Výkop. Skóre zápasu 0:0. 45. sekunda. Stav utkání - 0:1. Asi takto by se dal zkráceně popsat průběh z úvodu duelu mezi Grenoblem a Rennes. Autorem první, a rozhodně ne poslední, branky se stal Asamoah Gyan. Celou akci ale ještě na polovině svého týmu rozjel Leroy. Ten oslovil nabíhajícího Roda Fanniho, který proběhl po pravé straně téměř celé hřiště a který následně posadil míč na hlavu nabíhajícího Ghaňana. Ještě hůře pro domácí bylo, když kvůli zranění musel odstoupit v páté minutě utkání klíčový obránce Sandy Paillot.

Stav 0:1 ale trval pouze do sedmé minuty. To totiž přišel druhý gól zápasu, druhý gól Rennes. Tentokrát se na brance podílel jiný obránce - Carlos Bocanegra. Ten vybídl perfektní přihrávkou ke skórování Marveauxe. Ten měl dokonce dva pokusy na to, aby míč dopravil do sítě - 0:2.

3:0. To se rovná dvacáté minutě. Marveaux ze značné vzdálenosti zahrával standardní situaci, našel dobře postaveného Leroye. Ten ale ještě stihl přiťuknout na lépe postaveného Kadera Manganeho, který již pouze doklepával míč do prázdné branky. Po dvaceti minutách tak bylo prakticky po zápase. Hosté se již do žádného útočení nehrnuli, domácí toho zase nebyli se svou kvalitou schopni.

Po přestávce se do solidní šance dostat Ismaël Bangoura. Jeho střelecký pokus ale skvělým zákrokem vytěsnil na rohový kop Jody Viviani. Domácí příznivci dávali své rozčarování najevo dosti nahlas. Po pískání přešli fanoušci k házení různých předmětů na hrací plochu, utkání tak bylo na několik minut přerušeno. Po přerušení to byli ale opět hosté, kteří byli na hřišti více znát. Konkrétně opět Asamoah Gyan, který tlakem na Zorana Renduliće donutil obránce ke hře rukou. K pokutovému kopu se postavil sám Gyan, který s přehledem zavěsil již na 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele