32. kolo
15.05.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

Smolař Mbemba zkomplikoval Marseille boj o poháry. Reims ukončilo nelichotivou sérii

Reims porazilo ve 32. kole Ligue 1 Marseille 1:0. Domácí se prosadili už v páté minutě, nicméně je o radost velmi rychle připravilo video. Truchlit ale nemuseli dlouho, poněvadž přibližně po půlhodině hry si nešťastně srazil míč do vlastní branky zkušený stoper Chancel Mbemba. Modrobílí tak nemají účast v pohárové Evropě ve svých rukou, naopak červenobílí se po šesti zápasech dočkali plného bodového zisku.

Nová éra Reims bez kouče Willa Stilla, jenž v minulé sezoně dovedl své svěřence k úctyhodné 19zápasové sérii bez porážky, začala remízou v Brestu. To v táboře Marseille chtěli velmi rychle zapomenout na chmury z neúspěšného semifinále Evropské ligy a nejlépe se to proti Lorientu povedlo dvougólovému Pierru-Emerickovi Aubameyangovi, který pohárové vypadnutí oplakal.

Fanoušci Reims se hned v páté minutě radovali ze vstřelené branky, kterou po povedené individuální akci předvedl Marshall Munetsi. Radost ale vydržela jen pár chvil, protože VAR odhalilo, že útočné akci předcházel ofsajd. Červenobílí se nakonec dočkali ve 33. minutě, když si Mbemba smolně srazil míč do vlastní sítě a daroval tak úvodní branku domácímu týmu.

Druhý poločas se nesl ve znamení bojů o střed hřiště, kdy si ani jeden tým nedokázal vytvořit kloudné šance na skórování. Ta přišla až po 25 minutách hry, když se Luis Henrique dostal do samostatného úniku, ale v souboji jeden na jednoho proti domácímu brankáři střelou doprostřed neuspěl.

Definitivně rozhodnout a navýšit na 2:0 mohl 11 minut před koncem Adama Bojang, který se bleskurychle dostal do střelecké pozice, ovšem uspíšil svou střelu, která tak postrádala jak razanci, tak přesnost. Zbytek zápasu si hráči domácích pohlídali a za bujarých jásotů fanoušků mohli slavit výhru.

Marseille tak padla, čímž byla přerušena její čtyřzápasová šňůra výher ze vzájemných duelů. Ligový ročník zakončí 19. května v Le Havru, Reims tentýž den přivítá Rennes.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (6)

Přidat komentář
Israha

Kromě Lopéze a Balerdiho v základu samí bývalí či současní reprezentanti, a nedokážou porazit bez formy hrajícího soupeře, kterému o nic nejde, když sami potřebují uhrát výhru pro kvalifikaci do pohárů. A to ne proto, že by se nesnažili, ale protože nikdo nebyl schopen přinést kvalitu. Za tuhle sračku ať fakt příští rok hrajou jen domácí ligu. Lyon si to zaslouží víc a Lens i přes nekonzistenci taky. Odporná sezona a to semifinále EL na tom nic nemění, tam jsme stejně nikoho opravdu kvalitního a ve formě hrajícího neporazili.

Reagovat
Mandanda_30

No uplná sračka dnes no, stačilo vyhrát 2 poslední zápasy proti shit týmům a i toto chlapci poserou, není co víc říct.....

Reagovat
Langi

No…zakriknout nic samozrejme nechci, ale Lyon by musel predvest naprosty kolaps, aby tohle uz neuhral…Marseille je mi az lito…dneska tam ale nebylo prakticky nic…tlak a strely ano, ale golu byli hodne vzdaleni

Reagovat
Israha

Sarr a Henrique čisté gólovky, kopnou to oba jak dřeváci, zatímco Aubu mají volného na zadní tyči. Nulový přehled a zoufalý decision making u celého týmu, a tohle to dokonale podtrhlo.

Reagovat
Langi

No, to jsem myslel…snaha tam byla, sance taky, ale tak nejak slo videt, ze tohle ke golu stacit nebude…pritom by clovek cekal, ze na ne vlitnou, kdyz slo o vsechno…Lyon jsem popravde v tomhle minisouboji jeste o vikendu nefavorizoval a ted jim staci se se cti rozloucit s domacimi fanousky

Reagovat
Israha

No....jakože my jsme na ně docela vlítli . Ale prostě ta nekvalita byla zarážející. Clauss dal snad jeden dobrý centr a jeden dobrý roh, Gueyemu odskakovaly míče, Sarr běhal s hlavou dole jak závodní chrt, Veretout se pomalu zbavoval míčů, nikdo se pořádně nedíval na náběhy spoluhráčů...to byl ryzí nedostatek kvality a pak snaha nepomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele