32. kolo
15.05.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Paris Saint-Germain (© AFP)

Barcola řídil výhru PSG v utkání plném chyb, premiérový zásah zaznamenal Zague

Hráči PSG zvítězili ve 32. kole Ligue 1 na hřišti Nice 2:1. Utkání se neslo v duchu defenzivních chyb, přičemž jako první udeřili hosté po přesné ráně Bradleyho Barcoly. Mladý křídelník měl prsty i ve druhé brance Pařížanů, když nahrál na premiérovou trefu talentovanému bekovi Yoramovi Zaguemu. Orli sice dokázali potrestat nedůslednou obranu francouzského mistra, nicméně pouze jednou, a tak všechny body putovaly do hlavního města.

Poslední ligové vystoupení Kyliana Mbappého v Parku princů před letním odchodem načal hvězdný Francouz rychlým gólem, jenže pak Toulouse zápas překvapivě otočilo třemi brankami. Titul Pařížanů byl i tak hotovou věcí, za jejich zády se ale rozhořel boj o příčky zajišťující místenku v Lize mistrů. Jedním z aspirantů bylo také Nice, jež začátkem dubna zapomnělo na bídnou formu a pětkrát v řadě neprohrálo.

Po několika chybách v defenzivě jako první zaúřadovali francouzští mistři. Soupeři sebral míč Barcola, narazil si s Fabiánem Ruizem a zamířil přesně k pravé tyči. Šikovný mladík byl také u další gólové akce PSG, když se vydal podél brankové čáry a přesnou přihrávkou našel před bránou Zagueho. Talentovaný bek si tak připsal svou premiérovou trefu v Ligue 1. Pařížané se ale nepoučili z předchozích defenzivních chyb a ve 32. minutě opět ztratili balon, z čehož těžil Mohamed-Ali Cho a přesně umístěnou ranou překonal gólmana.

Druhé dějství nezačalo zdaleka tak aktivně jako to první. Míč měli na kopačkách spíše Les Parisiens a dlouho se hrálo bez šance. Až po hodině hry se pokusil o zakončení Jérémie Boga, Arnau Tenas ovšem nemusel zasahovat.

Fanoušci pařížského celku dále trnuli z chyb nejisté defenzivy PSG. Po jedné z nich se v obrovské šanci objevil Gaëtan Laborde, ztroskotal však na pozorném Tenasovi. Zvýšit náskok mohl v 75. minutě rychlý Barcola, jenže ho sestřelil k zemi Melvin Bard a vysloužil si červenou kartu. Francouzský křídelník byl o chvíli později také u další tutovky, před odkrytou bránou ale z dorážky zamířil do tyče.

PSG tak slavilo vítězství v šestém z posledních sedmi vzájemných venkovních duelů. V závěrečném kole se představí 19. května v Métách, Nice bude hrát v Lille.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele