28. kolo
20.03.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Caen v závěru rozhodlo o vítězství nad Arles

Jediné letošní vítězství vybojovalo Arles právě proti Caen. Svůj podzimní veleúspěch ale nezopakovalo. Přestože domácí dlouho nemohli vstřelit první branku, nakonec se po zásahu Molla a El Arabiho radují z vítězství 2:0.

Caen tak napravilo porážku z minulého kola, kdy odjíždělo z Nancy zklamaně po výsledku 0:2. Deváté vítězství v sezoně mu výrazně pomohlo v boji o udržení, v tabulce postoupilo hned o tři příčky vpřed na třináctou pozici, na sestupové pásmo má náskok šesti bodů. Naproti tomu Arles z ligového dna již pravděpodobně nic nepomůže - po nadějné remíze 3:3 s Lorientem totiž přišel další zkrat a avignonský celek ztrácí z posledního místa na to sedmnácté, nesestupové již dvacet bodů.

Přesto to byli překvapivě hosté, kteří měli v úvodu utkání ze hry více. Dokonce si vytvořili první příležitost zápasu. V jedenácté minutě se nebál tvrdě vypálit Thomas Ayasse, domácí družstvo se ale v brance mohlo spolehnout na Thomase Bosmela, jenž míč bez problémů kryl do své náruče.

První vážnější příležitost a pohlednější akce Caen přišla v minutě 28. Zakončujícímu Romainu Hamoumovi ji připravil kdo jiný, než domácí špílmachr Yohan Mollo, který si několikrát šikovně přihrál s útočníkem El Arabim. Záložník domácího mužstva ale svou střelu nedokázal umístit a míč skončil vedle branky.

Arles se ještě blíže úvodní brance ocitlo po půlhodině hry. Thomas Ayasse pěknou přihrávkou otevřel prostor před defenzivním záložníkem Romainem Rocchim. Tentokráte ale chybělo hostům i štěstí - míč se odrazil od břevna. Lépe ale poločas zakončili domácí, z poměrně veliké vzdálenosti pálil Alexandre Raineau, ale těsně minul.

I vstup do druhé půle vyšel lépe domácímu výběru z Caen. Asi osm minut po změně stran pak přišla zasloužená příležitost, kterou ale nedokázal využít Yohan Mollo. Jeho podařenou ránu musel až na brankové čáře zneškodňovat záložník Ayasse. Talentovaný playmaker ve službách Caen se ale nakonec z branky radoval - a to v 77. minutě. Jeho přímý kop zapadl přímo do sítě - a to i přesto, že Vincent Planté se pokoušel snad nadpozemsky - 1:0.

A domácí se ještě dočkali navýšení náskoku, a to šest minut po prvním zářezu. Nivetův přesný centr si našel cestu k El Arabimu, ten si poradil s dotírajícím obráncem Lorenzim a pohotově a přesně zakončil - 2:0.

Arles se mohlo v nastaveném čase dočkat alespoň vyrovnání, přímý kop Yanna Kermorganta ale nakonec branku přeletěl.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele