27. kolo
02.03.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - AC Ajaccio 1:0

Korsické derby mezi Bastií a Ajacciem mělo o náboj postaráno. Závěr utkání byl totiž tak vyhrocený, že sudí Turpin musel ihned oprášit červenou kartu a během několika málo minut jí použít hned pětkrát! O třech bodech pro domácí celek jinak rozhodl ve 47. minutě Maoulida, díky němuž Bastia přerušila šestizápasovou šňůru bez vítězství.

První šanci zápasu si vytvořil domácí Rothen, nicméně jeho pokus z dálky dokázala zablokovat soupeřova obrana. Rothen následně připravil parádní centr na Modesteho, proti jeho hlavičce ale výtečně zasáhl gólman Ochoa. Ajaccio se prosadilo až ve 25. minutě, s Belghazouaniho střelou si však poradil brankář Landreau.

Do přestávky se ještě přece jenom mohlo skóre změnit, ovšem Landreau době zakročil i v případě střely z přímého kopu zahrávaného Cavallim. Bastia nakonec těsně po obrátce naplno udeřila, Cioni totiž parádním pasem našel úplně nehlídaného Maoulidu, jenž hlavou k tyči přesně zacílil.

Hosté mohli srovnat záhy, ale Lasne ani Oliech na Landreaua zase nevyzráli. Poslední čtvrthodina utkání pak nabídla jen samá vyloučení, přičemž oba týmy přišly hned o pět hráčů. Nejprve v 79. minutě obdržel druhou žlutou kartu hostující Chalmé, kterého poslal do sprch ostřejší zákrok na Modesteho.

Ve druhé minutě nastavení pak do Landreaua zajel frustrovaný Oliech a i pro něj utkání skončilo. A v úplném závěru došlo na hromadnou potyčku obou týmů, tak jak se na derby sluší a patří. Turpin pak po dohodě s asistenty dospěl k jasnému závěru - Rothen s Thauvinem a společně s protihráčem Andrém rovněž uviděli červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele