2. kolo
18.08.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - FC Nantes 2:1

Nádherný fotbalový moment rozhodl o výhře Lorientu. V zápase navíc nebyl jediný.

V duelu osmého týmu minulé sezony s ligovým nováčkem začali lépe hosté z Nantes. Prvních dvacet minut byli rozhodně aktivnějším týmem, což vyústilo v krásný gól Oliviera Veigneaua, který trefil přesně do pravého horního rohu Audardovy branky. Kapitán Nantes skóroval za tento klub, přičemž za něj hraje už od roku 2011. Ale jeho práce obránce spočívá pochopitelně v něčem docela jiném.

Nutno v tuto chvíli poznamenat, že to byla pohříchu jediná pořádná střela Nantes, která směřovala přímo na branku soupeře. Takže odpověď byla na domácích, a ti ji stihli ještě během první půle. Maxime Baca poslal ostrou přihrávku do velkého vápna, kde si ji našel nikým nehlídaný Vincent Aboubakar a chladnokrevně zakončil. Pro kamerunského forwarda to byl první gól v novém působišti po letním příchodu z Valenciennes, za které vstrelil v jednasedmdesáti ligových zápasech pouhých devět branek.

Po hodině hry byl těsně před vápnem faulován Jérémie Aliadière, navrátivší se do sestavy po "zlobení" kvůli vylepšení kontraktu. Míč si sám přichystal a ... pak už jenom ostatní sledovali, jak míří do levého horního rohu za záda gólmana Rémyho Rioua. Ten si na něj sice stihnul sáhnout, ale protože střela byla dostatečně tvrdá, neměl šanci jí v cestě do sítě zabránit.

V závěrečných patnácti minutách se hráčům Nantes přeci jen podařilo soupeře zmáčknout a dokonce neměli daleko k vyrovnání. Při nepřehledné situaci, kdy odrážející se balon v podstatě putoval z nohy na nohu, minul venezuelský reprezentant Fernando Aristeguieta z bezprostřední blízkosti. FC Lorient se tak znovu dočkal výhry na domácím stadionu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Lorient 2:1 Nantes

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele