20. kolo
12.01.2014 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - FC Lorient 1:0

Téměř vyprodané Stade de la Beaujoire vydělo těsnou výhru domácího celku. Ten ji nutně potřeboval, protože v poslední době to z jeho strany nebylo úplně ono.

První velkou šanci si Nantes vypracovalo už v 9. minutě, kdy Johan Audel centroval na hlavu Serge Gakpého, ale bylo z toho jen břevno. Pak se osmělili i hosté z Lorientu. Raphaël Guerreiro pláchl všem po levé straně a ještě k tomu přidal přesný centr na Jérémieho Aliadiéra, který zblízka z voleje přestřelil.

Následně se Gakpé proměnil v nahrávače, přičemž svůj centr nasměroval na hlavu Alejandra Bedoyy, který v souboji přeskočil kapitána Lorientu Bruna Ecueleho Mangu, toho odpoledne hrajícího jubilejní stý zápas v Ligue 1, ovšem ani americký reprezentant nemířil přesně. Tožský útočník Gakpé pak mohl v 50. minutě konečně rozjásat domácí příznivce.

Wesley Lautoa totiž předvedl velmi nepovedený odkop, nicméně Serge poslal balon přímo na Florenta Chaigneaua. O deset minut později přihrál Sunu Aliadiérovi, který však místo přímého postupu vpřed volil přihrávku střelci Vincentu Aboubakarovi, který z ní ale tentokrát vůbec nic nevytěžil. Gilles Sunu se pak odhodlal ke střele z velkého úhlu, takže Rémy Riou míč vyrazil a případným dorážkám zabránil obránce Oswaldo Vizcarrondo. Před poslední slibnou šanci Lorientu stál Aboubakar na hraně ofsajdu. Na hraně, nikoliv v něm, což jeho samotného evidentně překvapilo, takže tváří v tvář Riouovi neuspěl.

Gakpé byl dále neúnavný a zkoušel to ze všech pozic. Třeba i z dobrých třiceti metrů. S jeho pumelicí si však Chaigneau přeci jen poradil. V 89. minutě se o slovo přihlásil také do té doby neviditelný kapitán-kanonýr Filip Djordjević. Tentokrát ale ani on nestřílel. Na gólu má však podíl, protože právě jeho hlavičku usměrnil do sítě střídající Ismaël Bangoura - 1:0. FC Nantes se tak s Remeší a Marseille srovnalo na 32 bodech, což konkrétně v případě Les Canaris znamená místo uprostřed této trojice, tedy na šesté pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cetto

tipuju 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele