1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Stade Reims 2:1

Philippe Montanier vstoupil do svého nového angažmá vítězně - jeho Rennes porazilo loňského nováčka z Remeše těsně 2:1 díky vítězné brance tureckého reprezentanta Mevlüta Erdinga, který se trefil pět minut před koncem.

Les Rouges et Noir vedli už dříve díky Pajotovi, avšak vyrovnávací branka Grzegorze Krychowiaka přidala favoritovi nemálo komplikací; pocit vítězství v Rennes zažívají po hodně dlouhé době, vždyť se jim to v posledních 14 zápasech uplynulé sezony povedlo pouze jednou..

Pod nově dosazeným Montanierem však chtěl bretaňský klub dát najevo, že ze své síly nic neztratil, a nakonec se to povedlo - ačkoliv Erdingova branka, jež padla po vynikajícím náběhu do pravé strany vápna a šikovnému vyhnutí se Signorinovi s Weberem, rozhodně nebyla nějakým potvrzením nevyhnutelného; zápas mohl skončit vlastně jakkoliv.

Za domácí byl hodně výraznou postavou střední záložník Vincent Pajot, který se za svůj výkon po zásluze dočkal odměny, když krásným volejem po Konradsenově milimetrovém pasu poprvé propálil gólmana Agassu; jinak však vypadala v první půli překvapivě lépe Remeš, a Krychowiakovo vyrovnání několik vteřin před poločasovým hvizdem tak bylo rozhodně zasloužené.

Polský záložník se ve Fournierově týmu stihl zapsat jako častý autor důležitých gólů; tentokrát stál na konci akce, již začal Ayitého centr na zadní tyč, Oniangué ramenem postrčil míč a Krychowiak jej protlačil do sítě kolenem. Ve druhé půli byl hodně vidět opět nebezpečný Pajot, avšak jeho hlavička ze 76. minuty nenaplnila gólové parametry; o šest minut později se pokoušel nikým nehlídán pálit z rohu vápna, leč opět mířil mimo.

Remeš však měla také řadu šancí - Oniangué po necelé hodině hry dokonce hlavičkoval do tyče, zatímco proti Fortesově sólu zakončenému střelou musel deset minut před koncem zasahovat gólman Costil; Mandi zase v jiné akci poslal míč hlavou nad bránu. Nakonec to však byl elegán Erding, kdo pro svůj tým urval kýžené vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
hradec

Erding omg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele