29. kolo
20.03.2022 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco doma jasně přehrálo PSG

Přestože vede tabulku, tým Mauricia Pochettina se nevyvaroval několika větších výkyvů formy. Ty poslední jsou stále aktuální a vedle vypadnutí z Ligy mistrů zapříčinily už třetí porážku z posledních pěti duelů v rámci Ligue 1. To se kupříkladu za Laurenta Blanca nestávalo. V každém případě náskok miliardářů z hlavního města zůstane nadále dostatečný. Monaco naopak může těšit, že po dobrém výkonu stáhlo náskok na pohárové příčky.

Na dlouhou cestu na jih se nevypravil Lionel Messi, který ovšem nechybí v nominaci Argentiny na nadcházející kvalifikační utkání. Plně k dispozici však byli Neymar a Kylian Mbappé, jenž se na trávníku potkal s druhým nejlepším střelcem soutěže, tedy Wissamem Ben Yedderem. Vzájemná konfrontace tentokrát vyšla lépe pro staršího z obou borců.

V 6. minutě se pod první střelu na bránu podepsal Youssouf Fofana. Gianluigi Donnarumma byl u míče včas. Alexander Golovin nechtěl zůstat pozadu, ale jeho hlavička se rovněž stala kořistí italského gólmana. Také další pokus patřil domácím. Po chybě v rozehrávce se kulatého předmětu chopil Jean Lucas. Ve vápně posadil na zadní část Kimpembeho, jenže ze vzdálenosti nějakých osmi metrů trestuhodně minul zařízení.

Brazilský záložník chtěl svoje zaváhání napravit deset minut poté, nicméně jeho rána mířila přímo do středu brány. Ve 25. minutě poslal z pravé strany přízemní centr do vápna Fofana. Na bližší tyči stojící Wissam Ben Yedder volil zakončení z první pravačkou, načež balon neuvěřitelně zapadnul mezi tyčku a gólmana - 1:0.

Po půlhodině to z přímého kopu zkusil Neymar, ale pro Nübela nic složitého. Při další akci se německý brankář pořádně zapotil, protože nezpracoval malou domů a jen s velikou porcí štěstí míč neskončil v síti. Mbappé byl ve druhém dějství vidět více, než v tom prvním, nicméně střelecky se nakonec neprosadil.

Na rozdíl od Kevina Vollanda, který v 68. minutě z hranice malého čtverce zakončil spolupráci Ben Yeddera s Rubenem Aguilarem - 2:0. Za pět minutek mohl po Mbappého přihrávce snížit Achraf Hakimi, kdyby proti němu muž v rukavicích nevytáhnul famózní zákrok, který si v podstatě zopakoval i při další akci proti Ikardimu.

V 82. minutě ztratil ve středovém kruhu balon Verratti. Wissam Ben Yedder okamžitě pobídnul rozeběhnutého Vollanda, kterého ve vlastní šestnáctce fauloval Presnel Kimpembe. Hráč s desítkou na dresu nechtěl nevyužít příležitost k tomu, aby na špici tabulky kanonýrů předstihnul Mbappého. Jeho penaltová exekuce byla tvrdá, leč na zlomek sekundy se zdálo, že ji Donnarumma dokáže zastavit. Bohužel pro něj se míč odrazil do sítě - 3:0. Zbývající minuty se dohrávaly spíše z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pozor, číhají zde neschopenci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele