33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mohamed Bayo (© AFP)

Troyes s nabídnutou přesilovkou naložilo prachbídně, Clermont pozdním gólem zažehnal krizi

Fotbalisté Clermontu ve 33. kole Ligue 1 prolomili výsledkovou krizi, když porazili Troyes na jeho půdě 1:0. Domácí hráli od 70. minuty přesilovku, kterou však nedokázali zužitkovat. V závěru srovnal počet hráčů na trávníku Mama Baldé, jenž viděl červenou kartu. Hosty, kteří tahali celé klání za kratší konec, v závěru spasil vítěznou trefou Mohamed Bayo. Les Lanciers tak po sedmi duelech konečně poznali chuť vítězství a dostali se mimo sestupovou zónu.

Clermont zažíval hrůzostrašné období, jelikož již dva měsíce nepoznal chuť vítězství. Kvůli této sérii se dostal až na barážovou příčku. Důležitý krok k záchraně chtěli hosté udělat v Troyes, které se nacházelo o pouhé čtyři body v tabulce výše. Svěřenci trenéra Bruna Irlese však prohráli z posledních pěti duelů pouze jednou a na domácí půdě poznali přemožitele naposledy v polovině ledna. Tým ze středu Francie tak opět čekal nelehký úkol.

Další rána pro Clermont mohla přijít hned ve třetí minutě, Renaud Ripart ale svou prudkou hlavičku nasměroval do stojícího brankáře. I přes nepříliš pohledný fotbal měli domácí opticky více ze hry, na pořádnou šanci si museli počkat do 29. minuty. Lebo Mothiba postupoval z rohu vápna směrem k bráně, nechal proběhnout vracejícího se obránce, střelu ale poslal jen do zakleknutého gólmana. Les Lanciers sice v ojedinělé akci dokázali dostat míč do sítě, bohužel pro ně z ofsajdu. Změnu skóre nepřinesl ani na druhé straně Iké Ugbo, který se individuálním průnikem dostal až před brankáře, razantní střelou ale pouze rozechvěl břevno.

ESTAC byl po většinu duelu aktivnějším týmem a nezřídka kdy uzamkl soupeře na vlastní polovině, nebyl však úspěšný ve finální fázi, jako například Youssouf Koné, jehož razantní střela šla přesně na brankáře a ten s ní tak neměl potíže. Stupňovat tlak mohli domácí i díky vyloučení Alidua Seidua ze 70. minuty, který za zmařenou brejkovou situaci dostal druhou žlutou kartu. V elektrizující atmosféře se hráči Troyes nemohli proti oslabenému soupeři dlouho dostat k přímému ohrožení brány. Situaci jim navíc dost ztížil Baldé, který nevybíravě vlétl do souboje s brankářem a inkasoval rovnou červenou kartu. Studenou sprchou pro Troyes následně byla akce Baya, který dokázal nasadit jesle jak poslednímu křižujícímu obránci, tak následně i gólmanovi a rozhodl tak toto utkání.

Záchranářskou bitvu tak nakonec ovládli hostující fotbalisté. Oba celky čeká další ligové kolo již tuto neděli. Troyes svede bitvu se silným Nice, Clermont pak změří síly s Angers.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele