38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

ASSE si po remíze s Nantes zahraje baráž

Tenhle jediný bod rozhodnul o tom, že se přímými sestupujícími staly Bordeaux a Mety. Les Verts budou o zachování prvoligové příslušnosti bojovat s AJ Auxarre, které se mezi elitou naposledy objevilo v sezoně 2011/2012. Nantes nakonec setrvalo v horní polovině tabulky, ale hlavně se stalo vítězem Coupe de France.

Během úvodní čtvrt hodiny bylo na hostech znát, že hrají o hodně. Teprve potom se osmělil Denis Bouanga. Jeho odvážné sólo však kvůli teči gólem neskončilo. Důležitý moment se odehrál ve 22. minutě. Ludovic Blas byl v soupeřově vápně zatahán za dres Mickaëlem Nadem a rozhodčí Letexier nařídil penaltu, kterou sám faulovaný díky sázce na razanci proměnil - 1:0. Za těchto okolností by hosté sestoupili. Úspěšný exekutor se do další šance dostal ve 35. minutě. Paul Bernardoni se tentokrát překonat nenechal.

Na začátku druhého poločasu musela hostující jednička likvidovat pokus Randala Kolo Muaniho. K dorážce se dostal Samuel Moutoussamy, nicméně ani on strážce svatyně celku ze Saint-Étienne nepřekonal. Quentin Merlin se pak opřel do balonu tolik, že hodně překopnul. V 67. minutě to byla opět budoucí posila Eintrachtu Frankfurt, tedy Randal Kolo Muani, kdo si ve vápně udělal prostor, jenže napálil pouze Bernardoniho. Veliká škoda pro domácí.

Tím spíše, že pak přišly na pořad večera dva okamžiky v podání Romaina Hamoumy. Při tom prvním ještě o kousek netrefil. Kdežto v 79. minutě si na zadní (pravé) tyči počínal na ideální centr od Denise Bouangy - 1:1. Do konce utkání však pořád zbývalo přes deset minut, během kterých se mohlo stát cokoli.

Kanárkům však už o nic nešlo, protože na osmý Lyon se ani v případě vítězství už nemohli bodově dotáhnout. Více než 18 500 diváků a divaček na Stade de la Beaujoire už další příležitost ke skórování na té či oné straně nevidělo. Přesto budou vzhledem k výše uvedené skutečnosti s tímto ročníkem spokojení. Jistě je potěšil i fakt, že Antoine Kombouaré zůstane nadále na lavičce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí tým asi nemá na divadlo .

Reagovat
smazaný uživatel

HOST .

Reagovat
DidusIneptus

Super Méty vydařená sezóna. Teď už jen si vyzkoušet Ligue2 a hurá zpátky do Ligue1 Takže Etiene, Mety a Bordeaux se podívají do Ligue2 , lepší vyhrávat v Ligue2 než prohrávat v Ligue1. Ať se daří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele