29. kolo
19.03.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Lille (© AFP)

Nantes nedokázalo odpovědět na vedoucí gól Lille

Les Canaris v poslední dekádě nikdy nebyly přeborníky ve střílení branek. Tedy s výjimkou období, kdy u trenérského kormidla stál Sergio Conceiçao. Ani teď, kdy se daří Ludovicu Blasovi, Randalu Kolo Muanimu a Mosesi Simonovi, patří střelecký účet bretaňského klubu spíše k podprůměrným. Teď se ve druhém zápase po sobě stalo, že soupeřova brankáře nikdo nepřekonal, což přineslo jedenáctou porážku, ač početní výhoda byla bezmála půl hodiny na straně Kombouarého skvadry. Naopak obhájce titulu si dál směle dělá zálusk na pohárovou příčku.

Tím spíše, že letošní pohárová Evropa se pro Gourvennecův tým stala po dvojzápasu s Chelsea minulostí. Proti Nantes si první šanci vytvořil už v 7. minutě pozdější hříšník Timothy Weah, jenže netrefil. Nedlouho před koncem úvodní dvacetiminutovky se Lafontovým směrem hnal Angel Gomes nakonec zvolil individuální zakončení a nechal vyniknout muže v rukavicích.

Minisouboj obou borců se se stejným výsledkem opakoval i 180 sekund poté. Po půl hodině se osmělilo jedno z výše uvedených ofenzivních kanárkových es. Ludovic Blas se ocitnul v dobré pozici, jenže vlastně cílil přímo do míst, kde stál Léo Jardim, který tak vyrážel na roh. Rozhodující moment celého klání přišel na pořad večera čtyři minutky před vypršením řádné hrací doby prvního dějství.

Po rohovém kopu Albant Lafont nejprve výborně vyrazil hlavičku José Fonteho, jenže pouze k pravačce Amadoua Onany, který stál metr před čárou, a tudíž měl velice snadnou úlohu - 0:1.

Po změně stran jako první selhal ve stoprocentní šanci Jonathan David. Timothy Weah pak mířil akorát do boční sítě. Syn slavného otce si v 64 minutě ostře vyšlápnul na pravačku Andreie Girotta a po zásluze vyfasoval rovnou červenou kartu.

Jenže domácí zkrátka neměli svůj den a i přes snahu se jim až do finálního hvizdu nepodařilo překonat dobře organizovanou defenzivu. Lille má tedy o důvod víc, proč se po reprezentační přestávce těšit na duel s posledním Girondins Bordeaux. Na Nantes čeká jiný soupeř z dolní poloviny tabulky, totiž Clermont Foot.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele