35. kolo
29.04.2022 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Mbappé znovu řádil, PSG přesto na půdě Štrasburku uhrálo pouze plichtu

Štrasburk napravil svou poslední porážku na půdě Lille a v utkání proti PSG uzmul pořádně cennou remízu s PSG. Zdálo se, že čerstvě korunovaný mistr má dění na hrací ploše plně pod kontrolou, a to i díky dvěma brankám a jedné asistenci od Kyliana Mbappého, jenže alsaský celek zbraně nesložil. V nastavení druhé půle mu zřídil aspoň částečný úspěch Anthony Caci.

Domácí vstoupili do zápasu hodně zostra a už ve 3. minutě se ujali průběžného vedení. Perrin vyslal dlouhou přihrávku dopředu, obránce Kimpembe si ne úplně dobře hlídal nabíhajícího si Gameira, který se sice dostal do složitějšího úhlu, přesto však dokázal brankáře Donnarummu překonat. A v 9. minutě se pařížská branková síť třepotala ještě jednou, to když se do šibenice trefil Thomasson, nakonec ale jeho zásah platit nemohl, neboť těsně předtím se ocitl v ofsajdu jeho spoluhráč Ajorque. Až tyto momenty jako by spícího giganta přece probudily ze spánku.

PSG se poprvé osmělilo v 18. minutě, Neymar našel centrem z rohového čtvrtkruhu rozhodně hodně silného hlavičkáře Sergia Ramose, avšak jeho pokus nebyl vůbec přesný. Ovšem ve 23. minutě již hosté našli správnou cestu za vyrovnáním. Podnikli rychlou akci, Kimpembe balón přenechal Neymarovi, ten od půlicí čáry narýsoval vážně výstavní kolmici na rozeběhnutého Mbappého, jemuž přesně takové gólové akce voní, a z blízkosti umně přelstil gólmana Selse.

Do přestávky se ještě pokoušeli dostat Pařížany na koně Messi společně s Neymarem v rámci přímých volných kopů, oba nicméně skóre směrem kupředu nepohnuli. Na druhé straně hrozil z dálky Bellegarde a jeho soupeř měl velké štěstí, že štiplavá pumelice skončila jen v zámezí, jinak by měl Donnarumma bezpochyby obrovské potíže zakročit. Na další důležité okamžiky tohoto ofenzivně laděného zápasu si tak museli diváci museli počkat až do druhého poločasu.

V 56. minutě vyslal velmi nepříjemnou střelu Prcič, jenž cílil do horního růžku, Donnarumma se každopádně vznesl vzduchem zbytečně, protože tohle zakončení nebylo přesné. A pak na řadu přišly dva rychlé góly Les Parisiens. Nejprve v 64. minutě dostal ve středu pole až příliš prostoru opětovně Neymar, který vyslal jednu ze svých dalších parádních přihrávek do vápna, Mbappé poté vyhledal ze druhé vlny sbíhajícího si Hakimího, který pohotově zamířil za Selse. A v 68. minutě štrasburský stoper Djiku doslova nabídl tutovku pro Mbappého, který vystihl jeho zpětnou nahrávku směrem k Selsovi a hrubici ztrestal, jak se v jeho podání sluší a patří.

Domácí se však nevzdali a udělali moc dobře, protože nepříjemné manko dokázali stáhnout a urvali velmi cenný bod. V 75. minutě se ujal rohového kopu Guilbert, jenž v šestnáctce pobídl střídajícího Dialla, ten hlavičkou zamířil do brány, přičemž balón si za vlastní brankovou čáru srazil bránící Verratti. A ve druhé minutě nastavení Štrasburk zasadil svému protivníkovi ještě jednu ránu, to když Liénardův dlouhý pas zleva zužitkoval z voleje u druhé tyče číhající Caci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele