27. kolo
05.03.2022 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Neprůstřelný Bizot i sólo Honorata. Brest vyloupil Lens díky dvěma geniálním výkonům

Brest ve 27. kole Ligue 1 překvapivě zvítězil na půdě Lens 1:0. Jedinou branku duelu vstřelil Franck Honorat, který se v 59. minutě prosadil po krásné individuální akci zakončené lobem přes gólmana. Spolu s ním v zápase zářil také brankář Marc Bizot. Ten pochytal všechny šance domácích a především Floriana Sotocu bude fantom Pirátů pravděpodobně budit ze spaní.

Lens se oklepalo ze tří soutěžních proher na přelomu ledna a února a v posledních třech kolech si připsalo krásných sedm bodů. Díky zlepšené formě se opět přiblížilo pohárovým příčkám, na které ztrácelo pouhé tři body. Do cesty se mu ovšem tentokrát postavil Brest, jenž jej v prvním vzájemném klání této sezony dokázal porazit vysoko 4:0. I přesto byli domácí fotbalisté bráni za favorita.

Gaël Kakuta se v první šanci zápasu v osmé minutě snažil dostat domácí do vedení. Z velké dálky se opřel do skákavého balonu a málem nachytal hostujícího Bizota na švestkách. Jeho pokus dopadl těsně vedle pravé tyče. Šance přišly po dvaceti minutách hry. Ve 20. a 27. minutě měl dvě šance Sotoca. Poprvé ale trefil připraveného Bizota, napodruhé minul pravou tyč. Mezi jeho dvě šance vtěsnal své dva pokusy hostující Brest. Ve 21. minutě Martín Satriano přestřelil branku domácích, Jese Uronen ve 26. minutě vyprášil rukavice Jeana-Louise Lecy. Ve 34. minutě se ve vápně zjevil Kakuta, ale jeho střela z úhlu jen minula Bizotovu branku. Poslední šanci poločasu si připsal taktéž Kakuta, jeho pumelici z velkého úhlu do šibenice Bizot vyrazil.

Bizot odmítl změnu skóre i pět minut po začátku druhé půle. Z uctivé vzdálenosti se z volného přímého kopu do míče opřel Jonathan Clauss. Výživný pokus do levého horního rohu vyrazil hostující brankář s vypětím všech sil. V 56. minutě už při Bizotovi stáli všichni svatí. Perfektní centr Arnauda Kalimuenda tečoval Sotoca, ale ze dvou metrů trefil jen nohu hrdiny hostů. Tak dlouho Sotoca spaloval šance, až mu hostující Honorat ukázal, jak se to dělá. Nejlepší střelec hostů prokličkoval mezi třemi obránci, přeloboval Lecu a svým devátým gólem v ročníku poslal Brest do vedení. Když už domácí vyrovnali v 75. minutě, nacházel se míč v době přihrávky v zámezí. V 80. minutě opět Sotoca nebezpečně vystřelil, tentokrát nad branku. Přestože domácí v závěru utahovali šroubky, ke kýženému vyrovnání se nedopracovali.

Brest tedy dokázal navázat na poslední vzájemný zápas a opět si připsal plný počet bodů. Oba celky čeká další ligové klání 13. března. Brest se na domácí půdě střetne se silnou Marseille, Lens pak svede souboj s Métami.

Autor: Livesport.cz / Vít Svoboda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele