34. kolo
24.04.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille vyhrála v Remeši a je zase o krok blíž k celkové druhé příčce

Klub z přístavního města by se na ni vrátil po roční odmlce - tedy po sezoně, ve které se hrálo pouze osmadvacet kol a ve které měl na nejbližšího pronásledovatele šestibodový náskok. Co se Remeše týče, navzdory dvanácté porážce můžou být na severu Francie víceméně v klidu.

Po nějakých 800 kilometrů dlouhé štrece byli asi hosté rádi, že se začalo spíše opatrně. Až v 18. minutě zahrozil dobrou střelou Azor Matusiwa. Steve Mandanda se díky výborném zákroku překonat nenechal. Na druhé straně se Predrag Rajković efektní kličkou v rozhodující moment vyhnul dotírajícímu Milikovi.

Zbývající minuty se hrály spíše v poklidu. Tedy kromě minuty osmatřicáté, ve které Mandanda přecenil svoji odvahu při výběhu, jenže Mitchell van Bergen díky zásahu obránce neskóroval. Ani druhé dějství se neobešlo bez zblokovaných střel - viz například Pape Gueye v 51. minutě. Hostující dvaadvacítka se při svém příštím pokusu také neradovala, protože cílila příliš vysoko.

Ghislain Konan se mohl stát šťastným střelcem, kdyby byl přesnější. Marshall Munetsi pak pořádně protáhnul Mandandu, což se ukázalo býti nesmírně důležitým momentem. Pak přišly dvě chvíle Gersona. Při té první ještě nepochodil, zatímco ta druhá znamenala rozhodující trefu. V době, kdy bylo z časomíry odehráno 83 minut.

Čtyřiadvacetiletý Brazilec přezval míč od Dimitriho Payeta, aby se ve vápně vyhnul protihráči a pravačkou po zemi rozradostněl příznivce a příznivkyně OM - 0:1. Arber Zeneli zkusil odpovědět, jenže jeho zakončení se až ke gólmanovi nedostalo. Sampaoliho výběr se může těšit na duel s Lyonem, kdežto Óscarova parta zajíždí na Stade du Moustoir v Lorientu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele