2. kolo
14.08.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Przemysław Frankowski (© AFP)

Ajaccio a Lens se rozešly smírně

Podle tohoto výsledku se ještě nedá usuzovat, jestli opět bude platit, že budou výjezdy pevninských klubů na Korsiku neoblíbené. V každém případě platí, že AC Ajaccio si připisuje na konto první bod v Ligue 1 od sezony 2013/14 objevilo naposledy. Racing po vítězství nad Brestem znovu neprohrál.

První čtvrthodina naznačila, že tohle rozhodně nebude duel, ve kterém by měly být k vidění četné příležitosti. V prvním kole třígólový Florian Sotoca se tentokrát proměnil v asistenta, když pobídnul ve vápně se pohybujícího kolegu Davida Costu, který si udělal prostor, leč z velice dobré pozici zařízení k neradosti kouče Haiseho netrefil.

Z následné více než deset minut trvající letargie vytrhnula až akce tria Barreto-Diallo-El Idrissy, při které poslední jmenovaný zakončoval z voleje nad. V závěru úvodní půlhodiny se osmělil s takovým poloakrobatickým kopem Sotoca, jenže na své představením z minulého víkendu nenavázal. Ani do poločasového hvizdu se nikdo z aktérů na hrací ploše nedostal do situace, ze které by ohrozil gólmana soupeře.

Nicméně jak Benjamin Leroy, tak Brice Samba správě tušili, že nesmí udělat sebemenší chybku, protože případný přesný zásah by se složitě doháněl. První jmenovaný se musel činit nedlouho po startu druhé půle, když jej zaměstnal Seko Fofana. V době, kdy byla odehrána hodina utkání, se nejprve dostal k nepřesné hlavičce Mickaël Alphonse a po něm mířil na druhé stravě vedle opět Sotoca.

V 67. minutě si Loïs Openda nedělal problémy a do míče udeřil bodlem, které musel likvidovat pozorný Leroy. Ve zbývajících minutách byly k vidění - vedle snahy El Idrissyho vymodlit si penaltu, už jenom nepovedená střela Sameda, a také jedna navštívenka od Fofany, kterou v poslední minutě nastaveného času lapil muž v rukavicích.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele