3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Brzký gól v duelu s Nice nakonec Clermontu stačil k zisku tří bodů

Celkem jich Les Lanciers mají na kontě už šest, což znamená, že se v tabulce zatím drží na předních příčkách. Naopak Les Aiglons, kteří dohrávali o devíti, stále čekají na první vítězství.

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Amine Gouiri necílil po třech minutách jenom do tyče. Za stejně dlouhý časový úsek propadnul kulatý předmět do vápna k Saîf-Eddinemu Khaouimu, který mířil přesně k pravé tyči Schmeichelovy svatyně - 1:0. Pojistku chtěl zařídit v 18. minutě Florient Ogier, avšak minul zařízení.

Svou šanci po nahrávce od autora úvodního (a jediného) zásahu propásnul i Muhammed Cham Saračević, neboť pálil nad břevno. Ve 26. minutě přišla řada na Jordana Lotomu, který tváří v tvář Morymu Diawovi trefil pouze jeho nohu. Více zajímavých situací už úvodní dějství nenabídlo. A ani v tom druhém nemělo jít o festival pozoruhodných příležitostí.

Deset minut po změně stran se osmělil Jim Allevinah, ovšem s tímto pokusem nemohl zkušeného Kaspera Schmeichela vyvést z rovnováhy. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry se k nepřesné hlavičce dostal střídající Andy Delort. Bývalý hráč Montpellieru zaměstnal gólmana až v 75. minutě, jenže neuspěl, tak jako jeho spoluhráč Aaron Ramsey, který měl k vyrovnání hned dva po sobě jdoucí pokusy.

V 80. minutě neměl Mario Lemina pražádné pochopení pro zdlouhavou rozehrávku v podání Komnena Andriće a nekompromisně mu zajel pod nohy, za což si okamžitě od sudího Thomase Leonarda vysloužil červenou kartu. Tahle barva se zřejmě zalíbila i Jean-Clairu Todibovi, jelikož si ji prohlédnul necelých 120 sekund po svém parťákovi. V ten moment Pascal Gastien zřejmě definitivně věděl, že všechno dobře dopadne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele