22. kolo
04.02.2023 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Bradley Barcola (© AFP)

Lyon tentokráte nezaváhal a zachraňující se Troyes porazil 3:1

Olympique Lyon se v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže poměrně trápí a poslední dobou se i proto snaží sázet hlavně na mládí, v tomto případě mu risk na půdě Troyes vyšel. Mírný favorit nakonec porazil svého houževnatého vyzyvatele 3:1, v Ligue 1 neprohrál potřetí za sebou a v tabulce mu patří osmá pozice s dvaatřiceti body. Naopak ES nevyhrálo na ligové scéně již popáté v řadě a nachází se až na šestnáctém místě s devatenácti body.

První poločas sobotního utkání toho příliš zajímavého nepřinesl a dlouho to vypadalo, že v něm žádný gól nepadne. Přitom skóre se mohlo měnit už po necelých čtyřech odehraných minutách, kdy se hostující strážce Anthony Lopes dopustil velké hrubky při rozehrávce, tu ovšem nepotrestal Mama Baldé a vybojoval pouze rohový kop. Lyon se z ničeho nic dostal do vedení ve 43. minutě.

Teprve dvacetiletý útočník s tožskými kořeny Bradley Barcola využil chybné rozehrávky domácího týmu a po fantastické práci Caquereta chladnokrevně překonal bezmocného brankáře Gallona. Domácí od této chvíle přeci jen ožili a síť dokázali rozvlnit v nastaveném čase úvodního dějství, ale trefa Chavalerina přeci jen nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Troyes hýřilo aktivitou také po změně stran.

V 52. minutě měl vyrovnání na kopačce aktivní Baldé, jenomže svým projektilem z deseti metrů na brilantního Anthonyho Lopese nevyzrál. Ani ne o šedesát sekund později mohl na druhé straně skórovat pozdější hrdina Rayan Cherki, avšak z bezprostřední blízkosti mířil jen doprostřed branky do rukavic připraveného Gallona. Stejný hráč přeci jen uklidnil svůj výběr po necelé hodině hry.

Skvělou práci odvedl Lepenant a svou přihrávkou uvolnil právě rozběhnutého Cherki, jenž při svém dvacetimetrovém sprintu obešel hned tři protihráče a nakonec zakončil přesnou šajtlí k bližší tyči - 0:2. ES zdramatizovalo tento duel v 62. minutě, kdy po výtečném zpracování skóroval Rony Lopes, nicméně na nic jiného se ve zbývajícím průběhu nezmohlo. Naopak v nastaveném čase inkasovalo potřetí, jelikož zkušený Alexandre Lacazette parádně zavěsil z osmnácti metrů přímo do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele