17. kolo
01.01.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcus Coco (© AFP)

Nantes bylo v duelu s Auxerre o jednu branku lepší

Úřadující vítěz Coupe de France v Ligue 1 marně hledá loňskou formu. Teprve třetí vítězství snad "Kanárkům" dopomůže k tomu, aby postupně přestali řešit možné sestupové starosti. Na rozdíl od AJA, které se třinácti body prozatím setrvává na osmnácté příčce s tím, že v případě výhry Štrasburku si může ještě o jednu pozici pohoršit.

V 8. minutě se ke střele dostal hostující Nuno Da Costa, jenže dobře věděl, že k tomu, aby skóroval, potřeboval zacílit do prostoru mezi třemi tyčemi. Ani Ludovic Blas nebyl po čtvrthodině hry se svou navštívenkou zrovna dvakrát úspěšný. Ve 36. minutě už si počínal o dost lépe, přesto pár centimetrů chybělo, jelikož za Benoîtem Costilem zvonilo břevno.

V závěru poločasu byla opět vidět domácí desítka. Se štiplavým pokusem z nějakých osmnácti metrů si zmiňovaný brankář, který ještě v minulém ročníku hájil barvy sestoupivšího Girondins Bordeaux, díky dobrému zákroku poradil. Teprve po změně stran zaútočila skvadra Christopha Pélissiera. Jmenovitě to byl Birama Touré, kdo se pokusil o obstřel, který však vedoucím gólem neskončil.

Po hodině hry se odhodlal záložník Youssouf M'Changama, ale hned mu bylo jasné, že měl spíše přihrávat. Rozhodující moment této partie se odehrál čtvrthodiny před vypršením řádné hrací doby. Ignatius Ganago posunul za obranu na Marcuse Coca, jenž zahrál strážci hostující svatyně na housle, a bylo vymalováno - 1:0.

Autor jediného přesného zásahu utkání přitom přišel na hřiště až v 64. minutě, ve které zároveň odcházel Moses Simon, od něhož se góly čekají především. V každém případě vedení Kombouarého týmu se mohlo ihned rozplynout jako pára nad hrncem, kdyby M'Baye Niang nehlavičkoval do břevna. Jak Gauthier Hein, tak Mathias Autret si v závěrečné desetiminutovce vylámali zuby na skvělém Albanu Lafontovi, který svým spoluhráčům znovu hodně pomohl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele