21. kolo
01.02.2023 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille zvládla těžké utkání v Nantes, rozhodl vlastní gól Joãa Victora

Olympique Marseille se alespoň na pár hodin posune na druhé místo Ligue 1, protože dokázal zvítězit na horké půdě FC Nantes. Hosté z jihu Francie byli po většinu zápasu lepším týmem a nakonec svojí převahu vyjádřili i gólově. První branku si vstřelil João Victor sám, tu druhou až v závěru debutant Azzedine Ounahi.

I když první poločas nic zásadního nepřinesl, rozhodně se nedá říci, že by šlo o nudnou podívanou. Zápas měl dobré tempo, bohužel oba celky se trápily v koncovce. Pokud se někdo odhodlal vystřelit, narazil buď na fungující obranu, potažmo zasáhli brankáři. To byl případ i střeleckého pokusu domácího Ganaga jen doprostřed branky a připraveného brankáře Lópeze. Poločas také ukázal remízu, co se počtu střel na branku týče (2:2).

FC Nantes i Olympique Marseille pokračovaly po přestávce se stejnými hráči a tentokrát se více dařilo hostům. V 53. minutě vystrašil domácí publikum nebezpečnou střelou Jordan Veretout a o chvíli později už se OM radovalo. Tavares odvedl skvělou práci ve středu hřiště, vysunul Ündera, a i když ten nezakončil, balón se odrazil od Joãa Victora do branky. Vlastenec znamenal důležité vedení Les Phocéens.

Kanárci měli na odpověď ještě spoustu času, jenomže směrem dopředu to drhlo. V 72. minutě mohl dát hostům definitivní jistotu Cengiz Ünder, ale Alban Lafont ještě udržel Nantes ve hře. Kanárci se snažili všelijak oživit hru, jenomže nepomohlo ani střídání. Teprve v poslední minutě měl López práci a musel zneškodnit hlavičku Evanna Guessanda.

V závěru už to Nantes hodně otevřelo a nově příchozí hráči Marseille rozhodli druhou brankou. Jonathan Clauss předložil přihrávku Azzedinemu Ounahimu, nové zimní posile, a ten zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele