35. kolo
14.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Faitout Maouassa (© AFP)

Montpellier zachránil proti Lorientu bod až na poslední chvíli

Les Merlus byli kousíček od patnácté výhry v sezoně, jenže se ji nedočkali, protože si ve finální nastavené minutě při rohu nepohlídali Faitouta Maouassu. Bretaňský celek přesto může dál živit naději na účast v pohárové Evropě, zatímco ten jihofrancouzský může zapomenout na to, že by sezonu dokončil v horní polovině tabulky.

Hned v úvodní minutě zkusil štěstí Khalil Fayad. Po něm se na další střelu čekalo prakticky dvacet minut. Na svědomí ji měl domácí útočník Stephy Mavididi, jenže byla zblokována. Ve 37. minutě se osmělil Arnaud Nordin a Yvon Mvogo stál ve správný čas na správném místě. Do konce prvního dějství o sobě dal ještě jednou vědět Mavididi.

Na góly se ale muselo čekat až do druhé půle. Už dvakrát zmiňovaný anglický forvard s desítkou na dresu měl další šanci po hodině hry. Znovu v ní selhal, čímž nabídnul příležitost hostům, aby se osm minut poté ujali vedení. Přímočará akce byla zakončena přihrávku na hranice šestnáctky, kde byl Romain Faivre o krok rychlejší než protihráč, načež cílil po zemi k pravé tyči - 0:1.

Svěřenci Michela Der Zakariana, jímž vedené týmy často za devadesát minut vsítí jedinou branku, se nechtěli vzdát, leč v ofenzivní fázi byly dosti bezradní. To se změnilo až v nastaveném čase, kdy zahrávali rohový kop. Po nesmírně šťastném odrazu se míč dostal k neobsazenému Valéremu Germainovi, jenž z hranice malé čtverce, propálil všechny, kteří mu stáli v cestě - 1:1.

Hned potom fouknul rozhodčí Mathieu Vernice naposledy do píšťalky. Skvadra Régise Le Brise se ve zbývajících třech kolech postupně střetne s Lens, které chce minimálně udržet druhou příčku, s Clermontem, který má dobrou formu, a pak se Strasbourgem, který v posledních týdnech táhne Habib Diallo. Na MHSC čekají Nice a Remeš, ovšem už příští víkend bude na programu po kouče velmi pikantní souboj proto svému bývalému klubu, tedy Nantes, které bojuje o setrvání v Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele