17. kolo
02.01.2023 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille vyhrála i druhý zápas po reprezentační přestávce

V popředí Ligue 1 se drží Olympique Marseille, který je po mistrovství světa v Kataru ve skvělé formě. Po šestigólové výhře nad Toulouse zvládl i zápas v Montpellieru, kde úřadoval díky brance Nuna Tavarese i vlastního gólu Maxima Estéveho. Jedinou vadou na kráse je z pohledu hostů zranění Jonathana Clausse, jenž opustil hrací plochu už po pětadvaceti minutách, i korigující branka Téjiho Savaniera.

Favoritem byli hosté. V minulém kole pocítilo jejich sílu Toulouse, ale Montpellier měl za sebou rovněž vítězné představení, a slavného soka tak toužil zaskočit.

Marseille vstoupila do zápasu podle očekávání aktivně a Ünderovu střelu z úhlu nadvakrát krotil Omlin. Krásnou branku mohl přinést moment z 18. minuty, kdy Clauss z nečekané pozice a rovnou z první málem zaskočil Omlina. Pro samotného Jonathana Clausse však skončilo utkání smolně a už ve 25. minutě ho trenér Igor Tudor kvůli zranění stáhl.

Montpellier neměl v prvním poločase jedinou střelu na branku a po celou dobu se spíše bránil. Výsledek byl 0:0, takže vše zůstávalo otevřené.

Po změně stran se to ovšem změnilo. Hned ve 47. minutě napálil balón nechytatelně pod břevno Nuno Tavares, když krátce před tím Omlin vyrazil Veretoutovu hlavičku. Les Phocéens se brankou uklidnili a zároveň naladili. O pár minut později Omlin zasahoval po tvrdé ráně Kolašinace a po hodině hry už Marseille vedla o dva zásahy, Ünderův rohový kop si při bránění srazil do vlastní sítě Maxime Estéve.

Montpellier, který do té doby nepředvedl vůbec nic, sice měl půlhodiny času na odpověď, avšak v laufu hrající Marseille hru kontrolovala. Deset minut před koncem parádně zakroutil balón k tyči Alexis Sánchez a Omlin se vytasil s dalším výborným zákrokem. Omlin byl nejlepším hráčem domácího celku, což opětovně potvrdil záhy při šanci Ündera.

Na trávníku se v závěru přiostřilo a červenou kartu dostal za potyčku s Jullienem Nuno Tavares. Přesilovku Montpellier využil a zkorigoval výsledek na 1:2. López místo balónu srazil v pokutovém území protihráče a sudí Buquet nařídil pokutový kop. Téji Savanier navázal na svůj gól proti Lorientu a proměněnou penaltou ještě vykřesal malou naději na úspěšný rezultát.

V nastavení se však již nic nestalo, Les Phocéens zvítězili 2:1, čímž si pojistili třetí místo před dotírajícím Monakem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele