15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolas Cozza a Sacha Delaye (© AFP)

Duel mezi Montpellierem a Remeší vítěze nepoznal

Když se v 87. minutě prosadil Marshall Munetsi, vypadalo to, že Les Rouges et Blancs navážou na týden starou výhru proti Nantes. Ovšem v nastaveném čase byl striktně proti dvacetiletý Sacha Delaye, který se svým debutovým gólem zasloužil o to, že MHSC, jehož barvy dohromady více než dekádu hájil i jeho otec Philippe, zůstane o bod nad sestupovými vodami.

Po uplynutí úvodní desetiminutovky to zkusil Jordan Ferri. Střela se mu sice nepovedla, ale málem se z ní vyklubala ideální přihrávka pro Elyeho Wahiho, který nedosáhnul jenom velmi těsně. Noah Holm si pak všimnul, že se Jonas Omlin potuluje nějak daleko ze své svatyně. Dalekonosný lob si švýcarský brankář, jenž nechybí v kádru pro nadcházející mistrovství světa, s přehledem pohlídal.

V dalších minutách na hrací ploše panovaly obětavost a nepřesnost. Vlastně i v případě centru Ferriho, který se nakonec ukázal býti velikým nebezpečím pro Yevhanna Dioufa v brance Remeše. Po půl hodině hry se prezentoval nepříjemnou ranou Junya Ito. Montpellierská jednička pouze vyrážela před sebe, kde číhal Arber Zeneli, jenž naštěstí pro La Paillade minul zařízení.

Po změně stran se připomněl Stephy Mavididi s Elyem Wahim. Prvně zmíněný centroval, načež ten druhý hlavičkoval v nesnadné pozici nad. Oba domácí borci byli hodně vidět i krátce před vypršením hodiny hry. Nemastnou neslanou střelu anglického útočníka Diouf překvapivě neudržel, nicméně při dorážce toho francouzského zvládnul svoje zaváhání odčinit.

Hned za minutku měl Omlin nejprve obrovskou porci štěstí, že Emmanuel Agbadou mířil hlavou pouze do břevna. K dorážce se dostal Ibrahim Diakité a muž v rukavicích ji výborně vyrazil. Pak byla znovu řada na Dioufovi, který při úniku ztroskotal na gólmanovi. Akce pokračovala, a tak si bývalý hráč Troyes musel poradit i s výživnou ranou z kopačky Maxima Estévea.


Dále neuspěli ani Ferri na jedné, ani Yunis Abdelhamid na druhé straně barikády. Radovat z přesného zásahu se nemohl ani Folarin Balogun. Takže musel skórovat až ve skluzu Marshall Munetsi, když jej přihrávkou z pravé strany pobídnul Mitchell van Bergen - 0:1. Jenže pak si hostující brankář nepočínal nejlépe při centru zleva. Vyrážel jenom na hranici šestnáctky, odkud mu jej tedy nekompromisně vrátil do sítě Sacha Delaye - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele