16. kolo
29.12.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Nice - Lens (© AFP)

V Nice branka nepadla, Lens tak ztrácí na vedoucí PSG už sedm bodů

Lens ve svém posledním vystoupení kalendářního roku nedokázalo adekvátně zareagovat na středeční vítězství PSG nad Štrasburkem, a tak na vedoucí příčku nepatrně ztratilo. Aktuální deficit na pařížského giganta činí už sedm bodů. Střetnutí s Nice s sebou přineslo jisté šance na změnu bezgólového stavu, koncovka každopádně nepředstavovala onu nejsilnější stránku.

Byť nakonec tento zápas žádnou branku nenabídnul, například úvodní desetiminutovka byla poměrně hodně divoká. V 7. minutě se z úhlu snažil prosadit Gradit, leč mířil svůj pokus jen mimo bránu. O pár chvil později naopak mohlo gólově udeřit Nice, za obranou se zjevil sám Pépé, levačkou nicméně nevyzrál na gólmana Sambu, který výtečně zasáhnul svou nohou. A v 10. minutě naopak zase hrozilo Lens, po Graditově pasu však nehlavičkoval úspěšně Saïd.

Následně se zběsilé tempo ze samého startu mače proměnilo v poklidnější, do poločasu poté mohl skórovat za domácí snad už jen Pépé, z blízkosti ale ve 26. minutě zase nevyhrál souboj proti Sambovi. V dresu Lens byl neustále aktivní Abdul Samed, jenomže ve 31. minutě ho vychytal pozorný brankář Schmeichel a ve 38. minutě pak vyblokoval jeho zakončení bránící Boudaoui. Čím více se blížil konec střetu, tím více jako by se oba týmy pomalu spokojovaly s plichtou. OGC mohlo zasadit úder díky Barkleymu v 65. minutě, avšak ten selhal při střelbě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele