34. kolo
07.05.2023 17:05 CET
5 : 4
(1:2)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon v raritní devítigólové přestřelce zdolal Montpellier

V Ligue 1 se opravdu nestává, aby padlo v jednom utkání branek a aby na každé straně barikády byl jeden čtyřgólový střelec. Jenže ani řádění Elyeho Wahiho, který danou porci nasázel během patnácti minut, na vítězství hostujícího celku nestačilo. Alexandre Lacazette měl totiž také svůj den, přičemž výhru zajistil až v samotném závěru díky proměněné penaltě.

Navrátilec z Arsenalu byl aktivní už během úvodní desetiminutovky, ovšem bez gólového efektu. Prosadil se až po půl hodině, kdy Bradley Barcola zkrotil centr ještě na hrací ploše. Jeho spoluhráč s desítkou na dresu převzal míč uvnitř malého čtverce a nekompromisně jej napálil za záda Benjamina Lecomteho - 1:0.

Ovšem vedení domácím nevydrželo ani 600 sekund. Johann Lepenant držel míč zbytečně dlouho, takže se stal snadnou kořistí Jorise Chotarda, který okamžitě pobídnul Wahiho, a ten ve skluzu zakončoval na bližší (pravou) tyč pod padajícím Lopesem - 1:1. Hned po rozehrávce se hosté dostali do vedení. Slabší chvilku si znovu vybral Lepenant, kterého oloupil Wahi, a jeho následná tečovaná střela se prakticky nedala zkrotit - 1:2.

Teprve potom si Anthony Lopes připsal na konto první úspěšný zákrok. V 53. minutě svému brankáři nepomohl Dejan Lovren, jelikož ve vlastní šestnáctce poslal na zem Wahiho. Osmnáctiletý mladík, který už, ač rodák z hlavního města Čadu, nastupuje za francouzskou jednadvacítku, se sám ujal exekuce pokutového kopu. Ten proměnil, i když muž v rukavicích uhodnul směr - 1:3.

Tohle už pro skvadru Michela Der Zakariana vypadalo velmi dobře a brzo mělo být ještě veseleji, přestože autor hattricku oslavil třetí zásah sundáním dresu, za což vyfasoval žlutou kartu. Nicméně při rozehrávce lyonští hráči znovu zaspali. Chotard vymyslel dobrý balon za obranu, který si před vyběhnuvším Lopesem Wahi lehce posunul, načež musel trefit mezírku mezi Diomandého nohama, aby mohl zaznamenat svůj čtvrtý zářez - 1:4.

Až tento moment představoval ten pravý budíček pro mužstvo Laurenta Blanca. Rayan Cherki se svou pumelicí ještě neuspěl, leč Alexandre Lacazette už ano, protože mu jako na zlatém podnose naservíroval dokonalou přihrávku před odkrytou klec Barcola - 2:4. Záhy poté tečoval Faitout Maouassa pokus Cherkiho do břevna vlastní brány.

Malo Gusto sice svou šanci neproměnil, nicméně Lovrenův koníček po centru Caquereta přinesl ovoce - 3:4. V ten moment zbývalo do konce řádné hrací doby předlouhých dvacet minut. Následně skóroval Barcola, jenže z ofsajdu. Zato v minutě dvaaosmdesáté, kdy Lacazette z voleje uklízel Barcolovu přihrávku, bylo všechno v pořádku - 4:4.

Les Gones vycítili příležitost dotáhnout dokonalý obrat. Sinaly Diomandé ani Bradley Barcola se sice do listiny střelců nezapsali, zato Alexandre Lacazette tak učinil hned čtyřikrát, neboť na samý závěr desetiminutového nastavení proměnil střelou do pravé šibenice penaltu, kterou po faulu na jeho osobu způsobil Christopher Jullien - 5:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele