10. kolo
07.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Lyon remizoval s Toulouse a po čtyřzápasové pauze si připisuje alespoň bod

Tetê sice dokázal skórovat už ve 2. minutě, ale do finálního hvizdu viděla bezmála dvaačtyřicetitisícová kulisa v Parc Olympique Lyonnais už jenom jediný gól, který však padnul do sítě Anthonyho Lopese. Díky tomu mají Les Gones na kontě po deseti kolech čtrnáct bodů, TFC nasbíralo o pouhé dva méně.

Jak uvedeno, lepší vstup do utkání si skvadra kouče Petera Bosze snad ani nemohla přát. Tetêho přízemní střelu tečoval Kévin Keben Biakolo pro Maxima Dupého zcela nechytatelně, takže autor branky mohl poděkovat Dembélému s Lacazettem za jednoduchou, leč nesmírně efektní narážečku, po které na něj posunul míč druhý jmenovaný - 1:0.

Všechna čtyři poslední vzájemná klání (včetně jednoho osmifinále Coupe de France) se stala kořistí Lyonu. K dalšímu vítězství mohl ve 24. minutě ještě lépe nasměrovat Lacazette, jenže zblízka na muže v rukavicích nevyzrál. Naopak ve 42. minutě vyskočil po rohovém kopu ze všech nejvýš Corentil Tolisso. Jeho hlavička bohužel pro domácí směřovala akorát do místa, kde stál připravené Dupé.

Hned poté vystřelil Stijn Spierings a za Lopesem zvonilo břevno. Do konce úvodního poločasu musela ještě jednou zasahovat jednička ve službách TFC, nicméně tenhle zákrok byl spíše z kategorie rozchytávacích. Po změně stran se Olympique snažil o navýšení skóre. Po hodině hry si dobře počínal Karl Toko Ekambi, jen kdyby nevystřelil mimo.

A tak se stalo, že přišla 67. minuta a s ní akce, při které neváhala k pokutovému území soupeře přiběhnout šestice svěřenců Philippa Montaniera. Nakonec to byl Rafael Ratão, kdo pálil pravačkou z šesti metrů neomylně po zemi - 1:1.

Jeff Reine-Adélaïde chtěl překlopit misky vah opět na stranu svého týmu, jenže se musel sklonit před brankářovým uměním. Ten samý hráč v nastaveném čase o kousek hlavou minul. Stalo se tak krátce poté, co se neujalo Lacazettovo zakončení ze střední vzdálenosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Class 92

OL to je děs ty posl. čtyři výsledky.

Teď je ta pravá možnost to zlomit a jit vzhůru lize mistrů.

Bodový rozdíl,ten sakra narůstá!!!

Reagovat
Class 92

Kritizovaný trenér P.Bosz by to měl zabalit. Výmluvy už nemá žádný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele