5. kolo
31.08.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pape Gueye (© AFP)

Marseille nezaváhala, Clermont skolila gólem Nguyého

Olympique Marseille zůstává v těsném kontaktu s vedoucím PSG a nezaváhal ani uprostřed týdne během vloženého kola. Proti Clermontu byl lepším týmem a převahu využil krátce po změně stran gólem Papeho Gueyeho.

Les Phocéens začali na vlastním stadionu velkou územní převahou a obléháním hostující branky. V 16. minutě byl v obrovské šanci Alexis Sánchez, který si seběhl na Claussův střílený centr a minul poloprázdnou branku. O tři minuty později zvedl diváky ze sedadel zase Rongier, nicméně případnou radost mu překazila branková konstrukce. Ta zvonila ještě jednou po střele Tavarese a Clermont jen zázrakem držel bezbrankovou remízu.

Marseille se v prvním poločase ne a ne prosadit, avšak Clermont to stálo síly i zraněného Andriće, kterého ve 37. minutě nahradil Kyei. Změnu udělala i Marseille, byť si Igor Tudor počkal na přestávku a do druhého poločasu vyběhl místo Gigota Balerdi.

Stade Vélodrome se dočkalo kýženého gólu hned ve 49. minutě. Na rohový kop si naskočil Pape Gueye hlavou zařídil Olympiqu zasloužené vedení. Clermont do té doby nepředvedl vůbec nic a až v 55. minutě stáli při Lópezovi a celé Marseille všichni svatí. Saračević i Magnin totiž stříleli do tyče.

Dvacet minut před koncem zase z otočky těsně minul Khaoui a na druhé straně se neprosadil přes brankáře Diawa Alexis Sánchez. Marseille mohla definitivně pojistit výsledek šest minut před koncem. Mendy v pokutovém území fauloval Mbembu a nařízenou penaltu neproměnil Alexis Sánchez. Diawa vystihl směr a stal se hrdinou okamžiku. Bohužel ani to nakonec na body nestačilo a Marseille si vedení pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Muže mě někdo vysvětlit, jak je možné, že Marseille dal doma nejslabšímu soupeři jen jeden gol ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele