11. kolo
16.10.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neymar (© AFP)

PSG těsně skolilo Marseille: Neymar skóroval, Mbappé asistoval. Zakopali válečnou sekyru?

PSG umělo zapomenout na minulý divoký týden, kdy se kolem jeho klubu točily informace ohledně odchodu Kyliana Mbappého, právě francouzský útočník vyrobil rozhodující asistenci u jediné trefy Neymara, jež rozsekla duel s Marseille, a pouze se potvrdilo, že domácí, včetně uzdraveného Lionela Messiho, v posledním desetiletí slavnému Le Classique jasně vládnou.

Domácí zahrozili jako první prostřednictvím spolupráce mezi Neymarem a Mbappém. Druhý jmenovaný dostal přihrávku na hranici šestnáctky od hráče s desítkou na zádech, okamžitě se ujal zakončení po zemi a tlačil svůj pokus na bližší tyčku, nicméně gólman Pau López stačil míč vyrazit do zámezí. Na druhé straně se pokoušel změnit bezgólový stav Háríth, jemuž míč sklepnul chytře Guendouzi, nicméně brankář Donnarumma byl na jeho podnikání připravený.

Poté se znovu ozval Mbappé, jenž si navedl balón na pravačku a snažil se technicky cílit pod břevno, každopádně Pau López i tuhle jeho střelu uměl polapit a merunu zaslal za svou bránu. Následně se snažil zaúřadovat Messi, ujal se exekuce přímého volného kopu, už už se radoval ze vstřelené branky, k jeho smůle ovšem ve 35. minutě zazvonila pouze branková konstrukce.

Krátce před obrátkou již PSG přece proměnilo jednu ze svých šancí. Verratti vybojoval balón ve středu pole, Vitinha ho adresoval doleva k Mbappému, ten ho předložil lépe postavenému Neymarovi, jenž bez problémů zamířil na tyčku. Krátce po změně se stran se snažil vyrovnat, poněkud netradičně svou pravačkou, stoper Mbemba, avšak Donnarummu pumelicí nepřelstil.

Pak bránícímu Juanovi Bernatovi unikl Clauss, který dostal do blízkosti Donnarummy, jenže italský muž v rukavicích byl mezi třemi tyčemi stále neoblomný a nechtěl protivníka pouštět k možné korigaci průběžného skóre. Na opačné straně se po Mbappého pobídce snažil zapsat na listinu šutérů rovněž Verratti, z úhlu ovšem na Paua Lópeze nevyzrál. Olympique se poté do gólových možností propracovával čím dál složitěji, ještě těžší měl přitom svou pozici po 72. minutě, kdy Gigot sestřelil nevybíravě Neymara a vyfasoval červenou kartu, a v oslabení si již Les Parisiens čelit neuměli. Lépe řečeno jejich sok si těsné vedení pohlídal až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele