18. kolo
11.01.2023 21:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Strasbourg a Lens si body rozdělily

Tým Francka Haiseho na Nový rok v parádním zápase přehrál vedoucí PSG, a tak není divu, že si před duelem s trápícím se Strasbourgem hodně věřil. Jenže nakonec stihnul pouze vyrovnat poté, co soupeř otočil skóre.

Pro klub ze Stade Bollaert-Delelis to na Stade de la Meinau začalo dobře. Už v 11. minutě přihrál Facundo Medina kolegovi Alexisovi Claudeovi-Mauriceovi, který došel až do vápna, a odtud zkusil štěstí se svou přízemní střelou k pravé tyči - 0:1. V ten moment pochopitelně nikdo netušil, že se vedení za méně než 180 sekund rozplyne.

Po rohovém kopu se kulatý předmět odrazil na hranici šestnáctky, kde se do něj pořádně opřel Sanjin Prcić. S touhle pumelicí Brice Samba opravdu nemohl nic dělat - 1:1. A těsně po skončení úvodní čtvrt hodiny se Ludovic Ajorque rozhodnul pro střelu ze střední vzdálenosti. Muž v rukavicích vyrážel pouze ke Kevinu Gameirovi, jenž cílil do pravého dolního rohu, tak jako předtím jeho devětadvacetiletý spoluhráč se čtrnáctkou na dresu - 2:1.

Odpovědět chtěl se svou tečí aktivní Florian Sotoca. A protože se svou zprvu slibnou ranou neuspěl ani Jean Onana, musel se o vyrovnání postarat až ve 33. minutě Loïs Openda. Při Sotocově parádním centru si pohlídal ofsajdovou hranu, načež z hranice malého vápna předvedl ukázkové zakončení hlavou - 2:2.

V závěru poločasu si ještě připravil míč Deiver Machado. Jeho volej před Matzem Selsem nepříjemně poskočil, ale na další změnu stavu nedošlo. Po změně stran se hra výrazně zklidnila, takže se na další šanci muselo čekat až do 69. minuty, kdy z osmnácti metrů pálil Seko Fofana tak, že orazítkoval horní část břevna.

Na opačném pólu zastavoval Gameirův drzý průnik Samba. Při protiútoku vyrobil poslední obránce chybu, kterou tváří v tvář brankáři nepotrestal autor druhé branky hostujícího celku. Po gólu marně prahnul střídající Habib Diallo, jehož vychytala jednička ve službách severofrancouzského mančaftu. Její protějšek si pak na opačné straně senzačně poradil se Sotocovou hlavičkou z pěti metrů.

Do finálního hvizdu se ještě stihnul ve stoprocentní pozici ukopnout Lebo Mothiba a střídající Rémy Labeau Lascary si vylámal zuby na skvělém Selsovi, jenž měl tedy na tomto celkově dvanáctém bodíku lví podíl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele