4. kolo
27.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

RC Lens porazil brankami ve druhém poločase Stade Rennes.

Minimálně do nedělního odpoledne má Ligue 1 nového lídra. RC Lens totiž doma zvládl porazit Stade Rennes brankami Fofany a Opendy 2:1 a po čtyřech zápasech má solidních deset bodů.

Vstup do sezony se RC Lens vydařil náramně a po čtyřech kolech stále neokusil hořkost porážky. Utkání s Rennes bylo dlouho vyrovnané a diváci na stadionu Bollaert se dočkali první trefy až po hodině hry.

První poločas v podstatě za nic nestál. Oba celky přistoupily k zápasu hodně opatrně a Stade Rennes dokonce ani jednou nevystřelilo na branku. Větší územní převahu si udržovali domácí, ale ani na jejich straně se žádná ryzí gólovka neurodila. To všechno přišlo až se změnou stran po prvním poločase.

Hned ve 47. minutě to stadionem jenom zahučelo, když Sotoca střílel z otočky a na jeho pokus ještě nedosáhl Fofana. O několik minut později se do další šance řítil Fofana a Alemdar už musel na zem a vyrážet. Aktivnější Lens se nakonec skutečně dočkalo vedoucí trefy. V 66. minutě si Sekou Fofana navedl balón k hranici šestnáctky a krásným obstřelem překonal Alemdara - 1:0. Nutno podotknout, že vedení domácích bylo zasloužené.

Stade Rennes potřebovalo na inkasovanou branku reagovat, ale místo vyrovnání soupeř navýšil. Sotoca krásnou přihrávkou vysunul Loïse Opendu, ten se šikovně vyhnul bránícímu hráči a chladnokrevně zakončil - 2:0.

Teprve potom ožilo i Rennes, ale své šance neproměňovalo. Tait střílel před brankářem vedle a Sulemana dokonce trefil břevno! Kontaktní branka Rennes přišla až pozdě. V nastavení udržel průnikovou přihrávku ve vápně Gaëtan Laborde a tvrdou ranou zblízka snížil. Bohužel v neprospěch Rennes hrál čas. Další čtyři minutky se Lens ubránilo a po třetí v sezoně vyhrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele