33. kolo
03.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Mathias Pereira Lage (© AFP)

Brest zvládl bretaňské derby a opustil sestupové pásmo

Nantes v sobotu nezvládlo finále národního poháru s Toulouse (1:5) a nyní se mu nepovedl ani důležitý záchranářský duel na půdě Brestu, jelikož v derby prohrál 0:2. Hosté tedy po dohrávce 33. kola klesli na sedmnáctou sestupovou pozici s dvaatřiceti body o skóre za šestnáctý Štrasburk, naopak Stade neprohrálo v Ligue 1 již šestkrát za sebou a vyhouplo se na čtrnácté místo s pětatřiceti body.

Toto středeční utkání toho příliš zajímavého nenabídlo, ovšem domácí celek vsítil obě dvě své branky během úvodních pětatřiceti minut a Nantes i přes zlepšený výkon ve druhém poločase skórovat nedokázalo. Svěřenci trenéra Erica Roye šli do klíčového vedení krátce po odehrané čtvrthodině, neboť pětadvacetiletý útočník Jérémy Le Douaron využil obrovské hrubky brankáře Lafonta.

Ten po dlouhém nákopu zbytečně vyběhl ze své branky a neobratně vůbec nezasáhl míč, toho se zmocnil právě Le Douaron a bez větších potíží rozvlnil síť. Domácí zasadili druhý rozhodující úder zhruba deset minut před přestávkou, když záložník Mathias Pereira Lage obdržel vynikající pas z pravého křídla od Laly a povedenou hlavičkou z hranice brankového území usměrnil balón přímo k protější konstrukci mimo dosah dívajícího se Lafonta.

Hosté po změně stran ožili a kontrolovali hru, jenomže si vytvořili jen jednu gólovou příležitost. V 54. minutě chtěl snížit střídající Blas, ale po hezké individuální akci nechal vyniknout gólmana Bizota svou ranou ze středu pokutového území.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele