8. kolo
18.09.2022 13:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Oslabená Remeš na Monaco nestačila

Výběr kouče Óscara za svými soupeři častokrát o mnoho nezaostával. Spíše působil spíše dojmem, že mu chybí trocha onoho pověstného fotbalového štěstíčka, což do značné míry platilo kvůli přísnému vyloučení i tentokrát. Díky ní mohli hosté po změně stran třikrát skórovat a po další výhře mají na kontě čtrnáct bodů.

Aktéři na hrací ploše se pokoušeli o střely už v úvodu zápasu. Nebezpečnější byla až ta, o kterou se v 18. minutě postaral Breel Embolo. Švýcarský útočník byl hodně vidět i za 180 sekund. Nejprve muže v rukavicích nepřekonal. Tak pobídnul Wissama Ben Yeddera, který měl na malém vápně dost prostoru, aby rozvlnil síť, přestože na brankové čáře hlídkovali dva protihráči. Nakonec se stihnul natáhnout Yehvann Diouf a balon vyrazil.

Hned poté došlo na kontakt dobíhajícího Embola s Bradleyem Lockem, který sudí Bollengier trochu nepochopitelně vyhodnotil jako červený zákrok domácího hráče, což nepřekvapivě hodně rozohnilo trenéra Óscara. Les Rouges et Blancs tedy šli do deseti, přesto zbytek první pětačtyřicetiminutovky zvládli odehrát bez větších problémů.

Zato krátce po startu druhého dějství se do centru Axela Disasiho položil hlavou Alexandr Golovin a knížecí klub šel do vedení - 0:1. Po hodině hry zahrával Junya Ito roh. Po následné hlavičce zvonilo za Nübelem břevno. Odražený balon dokázal uklidit zblízka do sítě Folarin Balogun. Jenže mu byl pískán ofsajd.

Čtvrt hodiny před koncem pálil Dion Lopy. Monacký gólman se jenom ohlédnul, ale naštěstí pro něj se to obešlo bez pohromy. Závěr zápasu se nesl jednoznačně v režii Monaca. Embolo si všimnul neobsazeného Takumiho Minamina, jenž šel sám na brankáře, kterého přelstil přízemní střelou - 0:2. Poté defenziva klubu z historického města nechala moře prostoru Wissamu Ben Yedderovi, jehož dobrá rána zapadla k levé tyči - 0:3. Fotbalista, který v minulé sezoně skóroval pětadvacetkrát, se v té aktuální prosadil vůbec poprvé.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele