32. kolo
23.04.2023 13:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Habib Diallo (© AFP)

Strasbourg dal Remeši ze tří střel na bránu dva góly a podruhé v řadě vyhrál

Ze všech sestupem ohrožených klubů se právě Racing tváří býti nejodhodlanějším. Přesto na francouzsko-německé hranici vědí, že je ve zbývajících šesti kolech čeká těžká práce. A Remeš? Ta navzdory sedmé porážce neopustí osmou příčku.

Už při první akci se mezi dvěma protihráči výborně prosmýknul Habib Diarra, načež už ve vápně předložil svému skorojmenovci Habibovi Diallovi, na jehož volej byl Yehvann Diouf krátký - 0:1. Senegalský forvard otevřel skóre po třinácti sekundách, což znamená, že se postaral o druhou nejrychlejší trefu v Ligue 1 (prvenství drží "osmisekundový" Kylian Mbappé). Deset minut poté se k zakončení odhodlal Folarin Balogun, ale díky teči mohl Matz Sels zůstat v naprostém klidu.

Dion Lopy nechtěl zůstat pozadu, jenže to by si musel daleko lépe seřídit mířidla. V závěru úvodní půl hodiny to z přímého kopu zkusil opět Balogun, devatenáctou branku v sezoně však nepřidal, protože byl vychytán. Za 180 sekund málem skóroval Diallo, avšak druhého zásahu se dočkal až za čtyři minutky, jelikož podruhé vytěžil maximum z dobré práce Habiba Diarry - 0:2.

Po změně stran bylo na Stillových svěřencích znát, že dotáhnout dvougólové manko pro ně nebude nic snadného. Jako první se o korekci pokusil střídající Kaj Sierhuis, jenže mířil pouze do středu štrasburské svatyně. Naopak náskok chtěl se svou hlavičkou navýšit Lucas Perrin, rovněž se každopádně nezadařilo.

Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby se za defenzivní linií soupeře zjevil Junya Ito a jenom díky výbornému Selsovi zůstal stav nezměněný. Neuspěl ani Alexis Flips, takže nejblíže ke gólu měl Folarin Balogun, když napálil břevno. Jednadvacetiletý rodák z New Yorku se ke střele dostal ještě v nastaveném čase, nicméně i tehdy mu scházely centimetry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele