6. kolo
04.09.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Loïs Openda (© AFP)

Lens vybojovalo proti Remeši remízu

Pětadvacet minut před koncem šli hosté do deseti. Nedlouho poté inkasovali, nicméně nakonec se jim podařilo vyrovnat, takže nadále drží neporazitelnost. Naopak pro Les Rouges et Blancs platí, že zatím vydolovali šest bodů ve stejném počtu zápasů.

První velká šance se na Stade Auguste-Delaune uskutečnila po úvodní desetiminutovce. Poněkud přemotivovaný Folarin Balogun chtěl pokračovat ve své akci, takže v podstatě ukradl balon dobíhajícímu spoluhráči Alexisi Flipsovi. Nakonec se mu podařilo vystřelit a Brice Samba výborně zakročil.

Hodně aktivní byl prozatím pětigólový Florian Sotoca. Jeho pokus z větší vzdálenosti, který Pentzovým směrem vyslal ve 26. minutě, jen těsně minul zařízení, ačkoli muž v rukavicích patrně moc dobře věděl, jak má postavené tyče. Krátce poté si nedělala problémy Massadio Haïdara a z levého křídla si seběhnul do vápna, kde bohužel pro Racing volil nepřesné zakončení.

Ani jeho spoluhráč Loïs Openda se svou ranou zpoza šestnáctky za nějakých 120 sekund nepochodil. Při protiútoku to z úhlu zkusil Balogun a bránu o dost minul. Na další velké šance si obecenstvo muselo počkat až do startu druhé půle. Nejprve pálil Przemyslaw Frankowski tvrdě, ale zároveň nepřesně. Polský rodák pak zazdil i dorážku, kdy se k němu odrazil míč od tyče, kterou nastřelil David Costa.

V 53. minutě se osmělil Marshall Munetsi a Samba musel vyrážet. V 62. minutě přišel na hrací plochu Deiver Machado a za 200 sekund z ní zase odcházel, protože podkopnul Junyu Ita, jenž by měl před sebou už jenom brankáře. Početní výhody Óscarova družina využila už za pět minutek. Z malého čtverce zakončující, zcela nehlídaný Folarin Balogun vytěžil maximum z výtečné práce asistujícího Kamoryho Doumbii - 1:0.

V 82. minutě Sotoca hlavou vrátil Onanův centr z pravé strany na přední tyč, kde se stejnou částí těla prosadila belgická posila z Clubu Bruggy Loïs Openda - 1:1.

V minutě pětaosmdesáté zahrávali domácí roh. Mitchell van Bergen si míč nachystal a přes hlavu jej servíroval pro Andrewa Gravillona, jehož nůžky se mezi tři tyče nevešly. V nastaveném čase ještě musel Pentz vychytat Opendu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele