30. kolo
09.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Remeš zachránila proti Brestu alespoň bod až v závěru utkání

Skutečně to téměř čtyřiaosmdesát minut vypadalo, že se brzká trefa Pierra Lees-Meloua stane vítěznou. Nicméně svěřenci kouče Wila Stilla nemají v této sezoně ve zvyku prohrávat. Pouze druhý Racing Lens má v tomto ohledu na kontě nižší číslo, co se počtu střetnutí s nulovým bodovým ziskem týče. Les Rouges et Blancs tedy nadále živí naději na evropské poháry, zatímco Les Pirates mají po třiceti odehraných kolech minimální náskok na sestupové pásmo.

Jak uvedeno, první branka se na Stade Auguste-Delaune stala skutečností už v 6. minutě. Jérémy Le Douaron centroval do vápna, kde se do vzduchu pověsil jeho výše zmíněný spoluhráč a bylo to 0:1. Domácí mohli vyrovnat záhy po rohovém kopu, kdyby si v zakončení počínali přesvědčivěji. Zato po čtvrthodině hry se děkovalo Yehvannu Dioufovi, že tak skvěle vychytal Steva Mouniého.

Pozadu nechtěl zůstat ani prozatím sedmnáctigólový Folarin Balogun, nicméně jeho hlavička z 25. minuty měla k té Lees-Melouově daleko. Jmenovaný forvard Remeše měl záhy ještě větší šance, jenže ani jednu z nich nedokázal díky výbornému Bizotovi proměnit. Následně se řešila možná penalta po hraní rukou ve vlastní šestnáctce. VAR však podezření nepotvrdil.

V minutě šestatřicáté našel Thomas Foket kolegu Marshalla Munetsiho a Marco Bizot byl znovu pozorný. Do konce poločasu se rozehrávky přímého kopu ujal Alexis Flips, jenž cílil těsně nad, a po něm pálil Brendan Chardonnet do tyče domácí svatyně. Ze začátku druhého poločasu byli aktivnější hosté. Vyloženou možnost si ale nevytvořili.

Naopak v 74. minutě Folarin Balogun potvrdil, že nemá nejlepší den. Po přihrávce od Junyi Ita se dostal ke střele Kaj Sierhuis. Bohužel pro příznivce a příznivkyně severofrancouzského klubu neprostřelil před sebou stojícího obránce. V samotném finále Kenny Lala fauloval Arbera Zeneliho. Nařízenou penaltu si vzal na starost Balogun a protože cílil po zemi k levé tyči, nechal zapomenout na svoje předchozí nezdary - 1:1. V předposlední nastavené minutě ještě musel Bizot vytáhnout výborný zákrok proti šanci Ita.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele