13. kolo
30.10.2022 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes přehrálo Montpellier a sérii neporazitelnosti v rámci Ligue 1 protáhlo už na devět zápasů

V Bretani se evidentně rozpomněli na loňskou formu, která přinesla čtvrtou příčku a druhý nejlepší útok v Ligue 1. Po třinácti kolech aktuálního ročníku je na tom ještě o jednu pozici lépe. Naopak MHSC zůstává po páté porážce v řadě nebezpečně blízko sestupové zóně.

V Roazhon Parku se na úvodní zásah čekalo jenom čtvrt hodiny. Tehdy rozehrával standardní situaci Lovro Majer a hlavička Martina Terriera z malého vápna propadla Kamarovi mezi nohama - 1:0. Les Rouges et Noirs byli hodně při chuti, což soupeř poznal už za dalších šest minutek, kdy se dosavadní náskok zdvojnásobil.

Po chybě ve středu pole přišel na pořad odpoledne rychlý protiútok, při kterém si Arnaud Kalimuendo narazil s Benjaminem Bourigeaudem a jeho následná přízemní střela z první doputovala z šestnácti metrů až na místo určení - 2:0. Tým Bruna Génésia byl nadále aktivní a Bingourou Kamara si po sedmadvaceti minutách hodně oddychnul, že za ním zvonila pouze branková konstrukce.

Po změně stran chtěl Téji Savanier s nepříznivým stavem něco udělat, nicméně jeho pokus byl tečován na rohový kop. Následně se připomněl Bourigeaud a mnoho nechybělo, ani byl rozdíl mezi oběma celky třígólový. Po hodině hry musel do akce i Steve Mandanda. Střelu Faitouta Maouassy nezkrotil podle představ a mohl být rád, že se Wahbi Khazri k dorážce nedostal včas.

Tuniský reprezentant se pak ocitnul ve výborné šanci, jenže si nevšimnul, že Mandanda svým rychlým vyběhnutím značně zmenšil střelecký úhel. Další minuty patřily Terrierovi, jehož tečovaný centr nejprve těsně minul zcela neobsazeného Bourigeauda. Poté sice svým nátlakem přinutil Enza Tchata dát si "vlastňáka", avšak protože to přehnal s důrazem, bylo nutné na třetí branku čekat až do 85. minuty. Právě Terrier posunul na levou stranu, kde číhal Amine Gouiri, jehož přízemní zakončení pravačkou skončilo v síti - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ŠIFRA. Nk-Nk. Moji nepřátelé mě rozumí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele