31. kolo
15.04.2023 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jeremy Doku (© AFP)

Rennes nakouklo zpět do top pětky. Úctyhodnou venkovní sérii Reims utnul belgický tandem

Fotbalisté Rennes porazili ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě Reims 3:0. Utkání rozhodl už na začátku zápasu dvěma brankami 20letý Belgičan Jérémy Doku, na kterého pak ještě po změně stran střelecky navázal krajan Arthur Theate. Tým z Bretaně po dvou porážkách zabral, díky čemuž se posunul na páté místo zajišťující účast v evropských pohárech. Hosté naopak přišli o velmi dlouhou sérii na hřištích soupeřů, kde v nejvyšší francouzské soutěži prohráli naposledy v září.

Čím blíže bylo Rennes pohárovým pozicím, tím více začalo ztrácet dech. Od pátého Lille dělily tým z Bretaně dva body, červenočerní ovšem zvítězili v předchozích pěti kláních pouze jednou, přičemž dvakrát v řadě padli. Na druhé straně Reims mohlo být se svou formou spokojeno, jelikož od startu kalendářního roku 2023 prohrálo v lize pouze jeden zápas a v tabulce se vyhouplo na osmou pozici jen tři body za svého soupeře.

Začátek střetnutí však líp vyšel domácím. Doku vypálil ze střední vzdálenosti a k jeho štěstí brankář nedokázal míč udržet. Z další příležitosti se opět radoval Doku. Po povedené kombinace se ocitl nepokrytý v bezprostřední blízkosti a podruhé v zápase skóroval. Opaření hosté nadále dovolovali Rennes ofenzivní průniky, ránu Benjamina Bourigeauda však konečky prstů vytěsnil brankář Yehvann Diouf. O chvíli později mohl přidat třetí gól svého týmu Lesley Ugochukwu, ale trefil pouze tyč.

Po změně stran hosté konečně zabrali a svého soka zavřeli na jeho polovině hřiště. K velké příležitosti se v 60. minutě probojoval kanonýr Folarin Balogun, když se k němu odrazil míč z rohového kopu, který však nedokázal dostatečně zakroutit a těsně minul. Doku mohl završit hattrick v 66. minutě, nicméně z přímého kopu za hranicí šestnáctky napálil tyč. Z následné akce se ovšem radoval jeho krajan Theate, který ránou na zadní tyč prostřelil gólmana. Hosté už se v závěru nezmohli ani na kosmetickou úpravu skóre.

Rennes tak domácí duel zvládlo a získalo důležité tři body. Oba celky bude další ligové utkání čekat 23. dubna. Tým z Bretaně změří síly s Montpellierem, Reims se poté střetne se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele