9. kolo
02.10.2022 15:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Stijn Spierings (© AFP)

Toulouse v šestigólovém duelu přehrálo MHSC, přestože mělo početní nevýhodu

Od klubů, které okupují střed tabulky, se rozhodně takový výsledek nečekal. Tím spíše, že velmi podobný se naposledy zrodil v závěru minulého století. TFC však dokázalo odčinit porážku s Lille, zatímco výběr La Paillade nenavázal na výhru nad Strasbourgem.

Na Stadium Municipal běžela teprve 7. minuta, když defenziva domácího výběru nepohlídala na hranici malého čtverce dorážejícího Nicolase Cozzu - 0:1. Vyrovnání se Montanierovi svěřenci dočkali v 18. minutě. Rohový kop z levé strany nakonec propadnul až na zadní tyč, kde zblízka skóroval Stijn Spierings - 1:1.

Gólové hody pokračovaly za necelých 360 sekund, když si Zakaria Aboukhlal tváří v tvář Bingourouovi Kamarovi poradil s velkým přehledem - 2:1. Po půl hodině hry si druhou asistentci v zápase připsal na konto Branco van den Boomen, protože výtečná střela Farese Chaïbiho se pro senegalského brankáře stala nechytatelnou - 3:1.

Do konce úvodního dějství to vypadalo, že ze hřiště bude muset Elye Wahi. Nakonec odehrál celý duel a připsal si i poslední trefu, která však nic neřešila. Necelých 180 sekund po startu druhého poločasu zvýšil na 4:1 Brecht Dejaegere, neboť jeho přízemní rána se dala chytat jen velmi složitě. Tohle už pro hosty nevypadalo dobře.

A to ještě Issiaga Sylla po hodině hry ve stoprocentní tutovce selhal. Záhy vyfasoval druhou žlutou Mikkel Desler. Početní výhody dokázal využít už jenom Wahi, když si připravil Chotardovu přihrávku a křižnou střelou rozvlnil síť, načež ukazoval všem svým spoluhráčům, aby se rychle vrátili na vlastní polovinu.

Avšak Toulouse si bylo dobře vědomé dvougólového náskoku, který hodlalo udržet. Enzo Tchato sice dvakrát zazlobil, ale Maxime Dupé mohl přeci jen zůstat v klidu. Elye Wahi pak minul o malinkatý kousek. A Stephy Mavididi přestřelil, takže Montpellier musí věřit, že za týden proti Monaku předvede lepší výkon. TFC míří do Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele