10. kolo
27.10.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hicham Boudaoui (© AFP)

Nice se po těsné výhře vyšvihlo do čela. Clermontu nepomohla ani zahozená penalta

Fotbalisté Nice v 10. kole Ligue 1 nakonec vyzráli na obranu domácího Clermontu a zvítězili 1:0. Hosté celý zápas jednoznačně dominovali, avšak poctivý obranný blok Les Lanciers dlouho gól nepřipustil. V prvním poločase navíc zklamal Gaëtan Laborde, který neproměnil pokutový kop. Odpor domácích tak zlomil až v 74. minutě Hicham Boudaoui. Orli se tříbodovým ziskem vyhoupli do čela soutěže a jako jediní si stále drží neporazitelnost.

Fotbalisté Clermontu v posledním kole konečně poznali chuť vítězství, když porazili utrápený Lyon na jeho půdě 2:1, a poprvé tak od startu ročníku získali tři body. Tentokrát je však na vlastním hřišti čekal o poznání těžší úkol, jelikož se jim do cesty postavilo Nice. Les Aiglons se mohli chlubit hned několika pozoruhodnými fakty. V tabulce se totiž nacházeli na druhé příčce, přičemž ani jednou neprohráli a zároveň měli i nejlepší obranu z celé soutěže.

Dle očekávání už od úvodních minut dominovali hráči Nice, první šance ovšem brankou neskončily. V osmé minutě si naběhl za defenzivu Evann Guessand, gólman mu ale svým výběhem znemožnil úspěšně vystřelit. Krátce nato zakončoval přetažený centr Laborde, Mory Diaw si však jeho pokus opět pohlídal. Kolem 30. minuty zakončovali v krátkém sledu z velké vzdálenosti Jérémie Boga a Jean-Clair Todibo, jenže oba své pokusy namířili mimo tři tyče. To samé platilo i pro Laborda, který měl možnost otevřít skóre z penalty, branku ale trestuhodně o kus přestřelil.

Sedm minut po změně stran se dočkali první střely i domácí, pokus Cheicka Oumara Konatého ale zblokoval obránce. Avšak stále bylo jasně lepším týmem Nice, jenže vytrvalé obléhání branky dlouho nikam nevedlo. To se změnilo až v 74. minutě, kdy po perfektním přízemním centru Romaina Perrauda, jednoduše zakončil do odkryté branky Boudaoui. O pojistku se pokusil v 81. minutě dalekonosnou ranou Boga, dobrý zákrok ale převedl Diaw. Hosty to však mrzet nemuselo, Clermont si ani v závěru nedokázal vytvořit výraznější šanci.

Nice tak potvrdilo skvělou formu a z Clermontu si odvezlo další tři body. Následující zápas odehrají oba celky 5. listopadu. Les Lanciers se střetnou se Štrasburkem, Orli poté přivítají Rennes.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele