25. kolo
09.03.2024 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mama Baldé (© AFP)

Lyon po vlažném vstupu zařadil vyšší rychlost a pokračuje ve spanilé jízdě tabulkou

Lyon si ve 25. kole Ligue 1 odvezl plný počet bodů z Bretaně, kde porazil Lorient 2:0. Duel dvou, co se formy týče nejžhavějších celků, byl zpočátku spíše ve znamení vlažného tempa hry a poměrně razantní změna přišla až ve druhé půli. Nejprve se v 52. minutě znenadání prosadil mistr světa Nicolás Tagliafico a po hodině hry navýšil vedení hostů Mama Baldé. Les Gones se tak po zaváhání z minulého kola vrátili na vítěznou vlnu a v neúplné tabulce se posunuli na 10. příčku. Les Merlus naopak doma prohráli podruhé v řadě a zůstávají namočeni v bojích o záchranu.

Vedení Lorientu si mnulo ruce nad příchodem Mohameda Bamby. Ten po přestupu z rakouského Wolfsbergu zasáhl v novém dresu do šesti duelů a vstřelil stejný počet branek, přičemž Les Merlus od té doby získali více než polovinu z celkových 25 bodů. Jen o kousek výše se v tabulce nacházel Lyon, jenž postupně zachraňoval tragicky započatou sezonu, avšak naposledy doma jednoznačně podlehl Lens.

Začátek souboje celků s nejlepší aktuální formou v soutěži měli v režii hosté, jejichž ofenzivní akce však často končily ještě před šestnáctkou soupeře. Na první velkou příležitost si tak museli počkat až do 19. minuty, kdy si na centr kapitána Corentina Tolissa naskočil obránce Clinton Mata, který hlavou zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Zbytek první půle se odehrával především kolem středového kruhu a možností ke změně skóre bylo na Stade du Moustoir pramálo.

Poločasová přestávka aktivitu Lyonu nenabourala, za což byli Les Gones v 52. minutě odměněni. Souhru krajních obránců Maty a Tagliafica zakončil argentinský mistr světa razantní hlavičkou pod břevno a poslal hosty do vedení. To ještě navýšil Baldé, který po samostatném úniku obešel i brankáře a ve skluzu poslal míč do odkryté sítě. Zbytek duelu už si hráči z třetího největšího města Francie pohlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

Novoroční vzepětí Lorientu tak narušila druhá domácí prohra v řadě. V příštím kole se představí 17. března v Monaku, Lyon bude hrát už o dva dny dříve v Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele