12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Lamine Camara v souboji s Florentem Molletem (© AFP)

Nantes načal Alžířan s netypickým jménem. Métám zařídili výhru nováčci na střelecké listině

Hráči Nantes prohráli ve 12. kole Ligue 1 na hřišti Mét 1:3. Kanárci tím navázali na neúspěšnou formu a připsali si třetí porážku v řadě, zatímco nováček soutěže naplno bodoval poprvé od poloviny září a zaznamenal výrazný posun vyrovnanou tabulkou. Les Grenats k tomu pomohl už ve třetí minutě Kevin Van Den Kerkhof, francouzský rodák, jenž ovšem od března 2023 reprezentuje Alžírsko. Pro letní posilu se jednalo o první přesný zásah v novém klubu, což platilo i o dalším úspěšném střelci domácích Simonu Elisorovi.

O mimořádné vyrovnanosti aktuálního ročníku Ligue 1 svědčil fakt, že před víkendovým kolem dělily Méty a Nantes pouhé čtyři body. Zatímco hosté se ale drželi na dostřel pohárových příček, Les Grenats patřilo až 16. místo znamenající baráž o udržení. Kromě postavení v tabulce hovořila ve prospěch Kanárků i momentální forma. Z posledních sedmi duelů totiž hned čtyři dovedli do vítězného konce, naopak nováček soutěže po slibném úvodu sezony už šestkrát v řadě nevyhrál.

Domácí nemohli do zápasu vstoupit lépe, hned v úvodu je totiž poslal do vedení Van Den Kerkhof. Hosté ovšem přišli po devíti minutách s odpovědí, kdy do prudkého centru vložil svoji nohu Moses Simon a srovnal stav utkání. Ve 23. minutě si mohly vzít Méty vedení zpět, nepříjemně zblokovaný centr však stihl vyboxovat Alban Lafont. Po chvíli se to již domácím povedlo, když se po hezké průnikové přihrávce ocitl Elisor sám před Alexandrem Oukidjou a úspěšně zakončil. Těsně před poločasem měli Kanárci velikou příležitost na srovnání, k odraženému míči se ve vápně dostal Marcus Coco, jenže svoji střelu z voleje poslal jen vedle levé tyče.

V 58. minutě se pokusil ohrozit z velké dálky bránu Lafonta Danley Jean Jacques, k překvapení všech jeho dalekonosná pumelice skončila na břevně. O chvíli později měl obrovskou šanci Simon, jeho hlavičku nicméně náramně vyrazil Oukidja, následnou dorážku pak dokázala srazit obrana Les Grenats na roh. V 76. minutě si na úrovni penalty naskočil na centr Florent Mollet, jeho hlavička ovšem mířila jen na tribunu za brankou. Pojišťovací gól pro domácí mohl obstarat Maxime Colin, z malého vápna však v těžké pozici branku přestřelil. Chvíli nato ho ale zastoupil Joel Asoro, který po přihrávce Van Den Kerkhofa stvrdil výhru domácích.

Méty tedy ukončily téměř dvouměsíční čekání na výhru a konečně naplno bodovaly. V příštím kole 26. listopadu změří síly s Lorientem, Nantes ve stejný den přivítá Le Havre.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele