16. kolo
17.12.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Benjamin Lecomte (© AFP)

Montpellier zase po dvou letech vykradl Méty. Při těsné výhře rozhodla trefa mladého obránce

Los 16. kola francouzské Ligue 1 svedl proti sobě dva trápící se celky. Lépe ze vzájemného duelu vyšel Montpellier, který si po výhře 1:0 odvezl z Mét všechny tři body. Jedinou branku utkání vsítil po rohovém kopu v deváté minutě Maxime Estéve, který si připsal první úspěšnou trefu tohoto ročníku. Ačkoliv byly Méty v zápase aktivnějším celkem, žádný z pokusů si cestu za záda Benjamina Lecomta nenašel. Tým z jihu Francie navrch může těšit fakt, že si tři body připsal poprvé od konce října, kdy zvítězil nad Toulouse.

Montpellier přijel na hřiště Mét jako celek, který šestkrát v řadě nevyhrál a v tabulce se velmi nebezpečně blížil sestupovému pásmu. O moc lépe na tom ovšem nebyli ani domácí fotbalisté, kteří posbírali od startu ročníku jen o dva body více než jejich soupeř. Oba týmy zároveň chtěly přerušit gólový půst, který trval na obou stranách dva zápasy.

Ačkoliv se po prvních pár minutách vzhledem k logické opatrnosti obou celků zdálo, že diváky na Stade Saint-Symphorien čeká urputná taktická bitva s minimem šancí, jeho počátek nabídl obrázek zcela jiný. Již v deváté minutě otevřel skóre duelu Estéve, když si perfektně naskočil na rohový kop Téji Savaniera a nedal domácímu brankáři pražádnou šanci. Na další příležitost se čekalo více než 20 minut, teprve po překonání odehrané půl hodiny hry dokázal opět prostřednictvím Savanierovy standardní situace zahrozit tým z jihu Francie. Volný přímý kop ze zdánlivě nepříliš nebezpečné pozice nadělal Alexandru Oukidjaovi řádné potíže. Také Akor Adams se během prvního poločasu mohl zapsat na listinu střelců, oba jeho pokusy však Oukidja parádními zákroky zneutralizoval.

Po rozvážném vstupu do druhé půle se rychleji rozkoukali svěřenci Laszla Boloniho, po hodině hry se Kévin N’Doram dostal k odraženímu balonu a pohotově vypálil. Střela však mířila pouze do středu branky, a Lecomte s ní tak příliš problémů neměl. Gólmana o pouhé tři minuty později přinutil k zákroku také Kevin Van Den Kerkhof, rovněž jeho perspektivní centr však Lecomte zlikvidoval. Po neúspěšné snaze Mét vyprosit si pokutový kop pokračovala jejich ofenzivní krasojízda, když se po rohovém kopu hlavičkou málem prosadil Simon Elisor, 24letého útočníka, který se ještě před dvěma lety prezentoval až ve třetí francouzské lize, taktéž vychytal Lecomte. Nejblíže vstřelení branky se Méty dostaly v 75 minutě, z brankové čáry vykopl po sérii neuspořádaných odrazů střelu Matthieua Udola Joris Chotard.

Montpellier tak prolomil sérii ztrát a z Mét si odvezl tři body. Oba celky odehrají další ligový zápas 20. prosince. Les Grenats změří síly s PSG, Montpellier poté přivítá Marseille.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele