13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Nantes (© AFP)

Le Havre se Kanárky přeskočit nenechal. Nováček dosáhl v Nantes tradiční bezgólové remízy

Nantes remizovalo ve 13. kole francouzské Ligue 1 na domácím trávníku s Le Havrem 0:0. Kanárci si vedli od úvodního hvizdu lépe, za 90 minut hry se jim však navzdory dlouhé přesilovce podařilo docílit pouze gólu z ofsajdového postavení. Nováček soutěže tak dovedl už čtvrtý z posledních pěti duelů k bezbrankové remíze. Celkově se mu to povedlo už popáté v ročníku, díky čemuž zůstal v tabulce o bod před žlutozelenými.

Le Havre do jisté míry udivoval Francii, když v roli nováčka figuroval před reprezentační přestávkou na sedmém místě. Jen bod za ním se nacházelo Nantes, které po slušném startu sezony třikrát v řadě prohrálo. Kanárci doufali především v probuzení svého nejlepšího střelce Mostafy Mohameda, jenž před týdnem pomohl Egyptu k výhrám v africké kvalifikaci o mistrovství světa gólem a dvěma asistencemi.

V prvních okamžicích utkání byly karty jasně rozdány. Nováček se nechal mírně zaskočit atmosférou, kterou vytvořili příznivci domácích, a spíše se soustředil na občasné ofenzivní výpady. V dalších minutách se stalo společným jmenovatelem obou celků velké množství osobních soubojů a vzájemné testování obranných řad. K přímému ohrožení branky ovšem v první půli došlo jenom v jednom případě, a to po jedné z lepších herních kombinací žlutozelených.

Po změně stran se chvíli zdálo, že zavedené pořádky z prvního poločasu budou platit i nadále. V 57. minutě ale dokázal poprvé nachytat nepozornou obranu hostů Ignatius Ganago, jemuž se povedlo vsítit první gól. Ten byl ale po chvíli odvolán pro ofsajdové postavení. Kouč Luka Elsner však musel i přes bezbrankový stav řešit nepříjemnosti. André Ayew si brutálním faulem vysloužil předčasný odchod do sprch a žlutozelení si mohli vypomoct přesilovkou. Jenže sázka domácích na směřování všech míčů do vápna soupeře se minula účinkem.

Zápas tak skončil smírně. Nantes v dalším kole čeká 2. prosince souboj s Nice, Le Havre o den později vyzve PSG.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele