14. kolo
02.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lamine Camara v souboji s Florentem Molletem (© AFP)

Zbytky obranného valu z dob Západořímské říše zastavily Nice. První prohru Orlů obstaral Mollet

Fotbalisté Nantes překvapivě vyhráli ve 14. kole Ligue 1 nad dosud neporaženým Nice 1:0. Tým s nejvíce čistými konty kapituloval ještě v prvním dějství, kdy se míč odrazil přímo k Florentu Molletovi, jenž střelou z bezprostřední blízkosti pod břevno nedal brankáři sebemenší šanci. Na druhé straně zůstal výborně chytající Alban Lafont nepřekonán, a celek z města, kolem kterého byla během nadvlády Západořímské říše vybudována obranná zeď, z níž zůstaly jen pozůstatky, tak po čtyřech zápasech bez výhry bral tři body.

Teprve 34letý Francesco Farioli se začal ve Francii proslavovat jako specialista na pevnou defenzivu. Nice totiž pod jeho vedením již osmkrát v řadě neinkasovalo a od startu ročníku obdrželo pouhé čtyři branky. Orli se tak po 13 odehraných kolech nacházeli na druhé příčce se ztrátou pouhého jednoho bodu na PSG. Výbornou formu chtěli potvrdit i na hřišti Nantes, kterému se naopak tolik nedařilo. Kanárci ze čtyř posledních klání ani jednou nevyhráli, přičemž hned třikrát z toho byla porážka.

Na jiný průběh utkání to nevypadalo ani tentokrát, poněvadž během úvodní desetiminutovky mohli Orli hned dvakrát zavěsit. Napřed Lafont musel vyrazit hlavičku Danteho po rohu, poté měl plné ruce práce s ranou Khéphrena Thurama. Jako první tak nakonec slavili domácí. Volej Moussy Sissoka sice Marcin Bulka vyrazil, nicméně pouze do míst, kde se nacházel připravený Mollet, jenž umístil míč přesně pod břevno.

Hned po změně stran dostal dárek v podobě centru před bránu Terem Moffi, avšak ten mu sjel po noze a skončil vysoko nad. Také Kanárci dostali příležitost změnit skóre ve druhé půli, jenže Douglas Augusto pouze orazítkoval horní tyč. Krátce na to zkusil centr z levé strany zakončit nůžkami Moffi, pokus ale mířil přímo do míst, kde byl připraven Lafont. Závěr utkání byl sice v režii Les Aiglons, nicméně vyrovnávací trefy se jejich příznivci nedočkali.

Nantes tak prolomilo skvělou obranu Nice a doma překvapivě získalo tři body. V následujícím kole jej ovšem nebude čekat vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 9. prosince střetne s PSG. Orli změří o den později síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele